Tgrt Haber
24 Haziran 2022 15:00 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 15:26

Skandal üstüne skandal! PKK şovuna 'delil yetersizliği' dediler

Türkiye, NATO’ya üyelik talebinden bulunan İsveç’i PKK ve YPG’ye verdiği destekten dolayı veto etmişti. Bunun üzerine PKK ve YPG yandaşları, PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ve örgüte ait görsellerini projeksiyonla binalara yansıtılarak bir skandala imza atılmıştı. Bu skandalın ardında bir skandal karar daha çıktı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
Skandal sosyal medyada paylaşılması üzerine ortaya çıkmış, Türkiye tepki göstermişti.
İsveç,PKK
Skandal sosyal medyada paylaşılması üzerine ortaya çıkmış, Türkiye tepki göstermişti.

İsveç'in göbeğinde terör örgütü yandaşları ve üyeleri YPG/PKK propagandası yapılmıştı. İsveç polisi, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ve örgüte ait görsellerin projeksiyonla binalara yansıtıldığına dair sosyal medyada dolaşan paylaşımlarla ilgili yürüttüğü soruşturmayı sonlandırdı. Soruşturmadan ayrı bir skandal çıktı... İsveç devlet radyosu SR'nin haberine göre, Stockholm Belediyesinin söz konusu olay hakkında yaptığı suç duyurusunu inceleyen polis, delil yetersizliğini gerekçe göstererek soruşturmayı tamamladı. 

OLAY DOĞRULANMIŞ, SORUŞTUMA BAŞLATILMIŞTI 

Terör örgütü YPG/PKK'nın İsveç ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında, 17 Haziran'da projeksiyonla terör örgütüne ait sembollerin başkent Stockholm'deki tarihi belediye binasına ve Globen Avicii Arena Spor Salonu'nun tavanına yansıtıldığına dair görüntüler paylaşılmıştı.Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt'a bilgi veren polis, olayı doğrulamıştı. Tepkilerin ardından Stockholm Belediyesi tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...