Tgrt Haber

Şok edici iddia! Rusya sorgu kampı kurdu, yaptıklarıyla Nazileri aratmadı

08 Nisan 2022 16:45 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 22:41
ABD, Rusya'nın sorgu kamplarına sert tepki verdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya işgal harekatı devam ederken Rus askerlerinin işgal ettikleri bölgelerdeki yüz binlerce Ukraynalıyı sorgu kampı olarak bilinen "filtre kamplar"da sorguya çektiği ve ardından Rusya’ya kaçırdığı iddia ediliyor.

ABD, Rusya'nın sorgu kamplarına sert tepki verdi.

Ukrayna’da savaş en acımasız şekliye devam ediyor. Şehirleri harap eden ve sivilleri katleden Rusya birlikleri ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre Ruslar, işgal ettikleri bölgelerdeki Ukraynalıları sorgu kampı olarak bilinen “Filtre kamplar”da sorguya çekip ardından Rusya’ya kaçırıyor. Ukraynalıların fotoğraflarının çekildiği, parmak izlerinin alındığı, cep telefonlarını, şifrelerini ve kimlik belgelerini teslim etmeye zorlandıkları belirtiliyor. Ardından askeri yetkililer tarafından saatlerce sorgulanıyor.

ABD merkezli uydu teknoloji şirketi Maxar, geçtiğimiz hafta Rus kontrolündeki Bezimenne köyündeki bir kampın ilk görüntüsünü ortaya çıkarmıştı. Ukraynalı yetkililer, geçen aydan bu yana 40.000'den fazla insanın kendi rızaları dışında Rusya'ya gitmeye zorlandığını söylüyor.

"ONUR KIRICI"

Birçok Ukraynalı, bu iddialara ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı. İsmini vermek istemeyen bir kadın “15 Mart'ta Rus birlikleri sığınağımıza baskın yaptı ve tüm kadın ve çocukların dışarı çıkardı. Bu bir seçim değildi. İnsanların, Rusya'nın bizleri kaçırdığını bilmeleri gerekiyor. Telefonumu incelediler. Ukrayna ordusu hakkında bir şey bilip bilmediğimi, orduda arkadaşlarımın olup olmadığını sordular. Ayrıca bana Ukrayna, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve savaş hakkında ne düşündüğümü sordular. Çok onur kırıcıydı” dedi.

RUSYA'DAN YALANLAMA 

Bu iddialar, Rus askerlerinin kuşatma altındaki liman kenti Mariupol'dan Ukraynalıları kaçırdıkları iddialarını destekliyor. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, bu iddiaları reddederek raporları yalanladı. 420.000 Ukraynalının gönüllü olarak Rusya'ya tahliye edildiğini iddia etti. Rus kuvvetlerinin Ukraynalıları 200 ila 300 kişilik gruplar halinde Rus kontrolündeki doğu Ukrayna üzerinden naklettiği belirtiliyor.

ABD'DEN SORGU KAMPLARINA TEPKİ

ABD'nin Birleşmiş Milletler büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, bu hafta BM Güvenlik Konseyi'ne verdiği brifingde, Rus filtreleme kampları ile Nazi Almanyası toplama kampları arasında benzerlikler olduğunu öne sürdü. Thomas-Greenfield, “Raporlar, Rus Federal Güvenlik ajanlarının pasaportlara ve kimliklere el koyduğunu, cep telefonlarını aldığını ve aileleri birbirinden ayırdığını gösteriyor. Tüyler ürpertici” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...