Tgrt Haber

Son dakika! ABD'de silahlı saldırı: En az 22 ölü

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Ekim 2023 05:55 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 09:56
abd,silahlı saldırı

ABD'de Maine eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda en az 22 kişi öldü, yaklaşık 60 kişi de yaralandı. Eski bir asker olduğu belirlenen Robert Card isimli saldırgan olay yerinden kaçarken, polis teşkilatı şahsı yakalamak için seferber edilirken, halk da dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) korkunç bir silahlı saldırıya sahne oldu. Maine eyaletinde uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıda en az 22 kişi ölürken, bazılarının durumu ağır çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

SALDIRGAN YAKALANAMADI

Maine polisi, Lewiston kentinde kimliği belirlenemeyen zanlının, 3 ayrı bölgede insanların üzerine ateş açtığını ölen 22 kişinin yanı sıra 60'a yakın kişinin de yaralandığını açıkladı.

The Sun Journal, saldırıların Sparetime Recreation bowling salonu, Schemengees Bar & Grille Restaurant ve bir Walmart dağıtım merkezi.

Auburn Belediye Başkanı Jason Levesque de yetkililerin silahlı saldırı failini aradığını, olay nedeniyle okulların tatil edildiğini duyurdu

KİMLİĞİ BELLİ OLDU: ROBERT CARD

Androscoggin İlçesi Şerif Ofisi ise şüphelinin elindeki tüfekle ateş eder pozisyonda görüntülendiği iki fotoğrafı sosyal medyada paylaştı ve kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için çevre sakinlerinden yardım talep etti.

Bu duyurudan kısa süre sonra Lewiston Polisi Facebook’tan yaptığı açıklamada şüphelinin 40 yaşındaki Robert Card olduğunu açıkladı. Eski bir asker olduğu belirlenen Card'ın, sivil hayatında da silahtan kopmadığı ve özel bir askeri eğitimci olduğu belirtildib

Şüphelinin fotoğrafı da kamuoyunun bilgilenmesi için basın ile paylaşıldı. Bu kişinin “silahlı ve tehlikeli” olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtilen bilgi notunda halka evlerinde kalma çağrısı yapıldı.

Polis daha önce de şüphelinin elinde yarı otomatik bir tüfeği tuttuğu fotoğrafların yanı sıra kullandığı beyaz renkli SUV’un da fotoğrafını yayınlamış ve kimlik tespiti için yardım istemişti.

 

ABD'de Maine eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda 22 kişi öldü, çok sayıda yaralı var.

YÜZÜNDE MASKE YOK

Olay öncesi ve esnasında çekilen güvenlik kamerası kayıtlarında kahverengi mont ve siyah pantolon giydiği gözlenen zanlının, elinde uzun namlulu bir silahla insanları hedef aldığı görüldü.

Üzerindeki kıyafetlerden saldırı için hazırlandığı düşünülen zanlının, yüzüne maske takmadığı ve kimliğini saklama kaygısı taşımadığı görüldü.

DAHA ÖNCE ASKERİYE BASMIŞ, AKIL HASTANESİNDE YATMIŞ 

TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında, ABD’de yaşayan araştırmacı yazar İsmail Güzel, olaya ilişkin detayları paylaştı: “Yaklaşık 22 kişinin olduğu, onlarca kişinin yaralandığı belirtiliyor.  Kişini kimliği belirlendi. Uzun namlulu silahla bowling salonu ve barda meydana geldiği belirtiliyor. Eski asker, silahlı eğitim veren biri. ABD’de toplu katliamın önüne geçilmiyor. Akıl sağlığı ile ilgili bir durum var. Şu anda kaçak ve yakalanamadı. Akıl sağlığının problemi varmış, daha önce askeri bir birliği basma girişimi olmuş. Bundan dolayı akıl problemi olduğu şüphesiyle 2 hafta hastaneye yatırmışlar.”

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...