Tgrt Haber
03 Eylül 2021 22:08

Son dakika! ABD'den Kabil Havalimanı açıklaması... Blinken: Türkiye ve Katar ile yakından çalışıyoruz

Son dakika: Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletmesi konusunda uluslararası telefon diplomasisi sürerken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken havalimanının yeniden açılması için Türkiye ve Katar ile yakın bir şekilde çalıştıklarını açıkladı.

Son dakika! ABD'den Kabil Havalimanı açıklaması... Blinken: Türkiye ve Katar ile yakından çalışıyoruz
ABD,Kabil Havalimanı

Son dakika: ABD’nin Afganistan’dan tamamen çekilmesinin ardından Taliban, Kabil Havalimanı’nı kontrol etmeye başladı. Taliban kullanılamaz hale getirilen uçaklar ve zırhlı araçları kontrol etti. Havaalanının güvenliğini sağlayan Taliban, ABD askerlerinden kalan bazı askeri araçları kullandı. 

“EN ÖNEMLİ ŞEY HAVAALANININ GÜVENLİĞİ”

Bakan Çavuşoğlu, Kabil Havalimanı'nın işletilmesine yönelik, "Şu andaki şartlarda askeri uçakların farklı ülkelerin vatandaşları ülkeden ayrılması için kullanıma açılabilir, havaalanındaki durum görülebilir. Havalimanın işletilmesi için Taliban'dan bize gelen teklif var ama Türkiye ve Katar'ın tek başına üstleneceği konu değil. Buradaki en önemli şey havaalanının güvenliği" dedi.

TÜRKİYE İLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ

Katar’ın Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda teknik destek sağlama ihtimali konusunda Türkiye ile iletişim halinde olduklarını belirten El Thani, "Katar desteğinin havalimanının işletilmesine yardımcı olup olmayacağını değerlendiriyoruz" dedi.

ABD’DEN AÇIKLAMA

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletmesi konusunda uluslararası telefon diplomasisi sürerken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken havalimanının yeniden açılması için Türkiye ve Katar ile yakın bir şekilde çalıştıklarını açıkladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...