Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu Suriye görüşmeleri için tarih verdi

12 Ocak 2023 16:20 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 17:53
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu Suriye görüşmeleri için tarih verdi
mevlüt çavuşoğlu,suriye

Son dakika... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suriye ve Rusya ile üçlü görüşmeye ilişkin olarak "Görüşme Şubat ayı başında olabilir" dedi.

Afrika temaslarına devam eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ruanda Dışişleri Bakanı Vincent Biruta ile bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Çavuşoğlu, Suriye ve Rusya ile üçlü bir görüşmenin şubat ayı başında olabileceğini ancak tarihin henüz netleşmediğini söyledi.

Libya Trablus'taki Temyiz Mahkemesi, 2022'nin sonunda Libya hükümetiyle Ankara arasında petrol ve gaz arama çalışmalarına ilişkin imzalanan enerji anlaşmasını askıya aldı. Kararın gerekçesine dair detay paylaşılmazken, Libya Hükümeti'nin itiraz hakkının olduğu belirtildi.

Konuyla alakalı açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya Ulusal Birlik Hükümeti'nin, hidrokarbon anlaşmasının arkasında olduğunu Türkiye'ye bildirdiğini söyledi. Türkiye Libya'da, darbeci Hafter yönetimini değil, BM'nin de meşru gördüğü Trablus merkezli Libya Ulusal Birlik Hükümeti'ni tanıyor.

ŞAM İLE 11 YIL SONRA ÜST DÜZEY TEMAS

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye Savunma Bakanı Abbas ve iki ülkenin istihbarat başkanlarıyla 28 Aralık 2022'de Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantıda, Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarında bulunan tüm terör örgütleriyle ortak mücadele çabaları ele alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...