Tgrt Haber

Son dakika! Rusya Acil Durumlar Bakanı hayatını kaybetti

08 Eylül 2021 12:53
Son dakika! Rusya Acil Durumlar Bakanı hayatını kaybetti
rusya

Son dakika... Rusya Acil Durumlar Bakanı tatbikatlar sırasında hayatını kaybetti.

Son dakika... Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeny Ziniçev tatbikatlar sırasında hayatını kaybetti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ziniçev, görev başında iken Norilsk kentinde Arktik bölgesinin acil durumlardan korunmasını amaçlayan kurumlar arasındaki tatbikat esnasında, bir kişinin hayatını kurtarmaya çalışırken yaşamını yitirdi." ifadesi kullanıldı.

2018'DE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

55 yaşındaki Bakan Zinichev, Norilsk kentindeki temasları kapsamında dün bir itfaiye istasyonunun inşaatını denetlemişti. 18 Ağustos 1966’da Rusya’nın St. Petersburg şehrinde doğan Zinichev, 1984-1986 yılları arasında Sovyetler Birliği Kuzey Filosu’nda görev yaptı.

1987’den sonra çeşitli kurumların kademelerinde görev alan Zinichev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın korumalığını da üstlendi. Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) başkan yardımcılığını da yapan Zinichev, 18 Mayıs 2018 tarihinden beri Rusya Acil Durumlar Bakanlığının başında bulunuyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...