Tgrt Haber
07 Eylül 2021 17:27

Son dakika! Taliban Afganistan'da kurulan geçici hükümeti açıkladı

Son dakika haberi: Taliban, yeni Afgan hükümetinin kurulması konusunda çalışmalarının sonuna geldi. Hükümet temsilcileri kilit pozisyonlara atandı. Buna göre Başbakanlık görevine vekaleten Molla Muhammed Hasan getirildi. İşte Taliban'ın kabinesi...

Son dakika! Taliban Afganistan'da kurulan geçici hükümeti açıkladı
Son dakika,Taliban,Afganistan,Hükümet,Meclis

ABD liderliğindeki NATO güçlerinin çekilmesinden sonra Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban, ülkede kurulacak yeni hükümet için çalışmalarını tamamladı.

BAŞBAKAN HASAN AKHUND OLDU

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid Afganistan'ın yeni hükümetini açıkladı. Sözcü Mücahid, Başbakanlık görevine vekaleten Hasan Akhund'un atandığını, Başbakan Yardımcılığı görevine ise vekaleten Abdülgani Barader'in getirildiğini duyurdu.

Savunma Bakanlığı'na Molla Yakup, İçişleri Bakanlığı görevine Saraceddin Hakkani, Dışişleri Bakan Yardımcılığına da Abas Stanikzay vekaleten getirildi.

Son dakika! Taliban Afganistan'da kurulan geçici hükümeti açıkladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...