Tgrt Haber

Son dakika! UNICEF'den dünyaya çocuk katliamı uyarısı: Sessiz kalmak suç ortaklığıdır

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Aralık 2023 12:41 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 12:54
Son dakika! UNICEF'den dünyaya çocuk katliamı uyarısı: Sessiz kalmak suç ortaklığıdır
,gazze,israil

Gazze'nin güneyindeki saldırıların en az kuzeydekiler kadar şiddetli olduğunu duyurarak "Çocuklara yönelik savaşı durdurabileceğimize inanmalıyız. Sessizlik suç ortaklığıdır" açıklamasında bulundu

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) Gazze'de yaşanan insanlık dramındaki son duruma ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi. İsrail'in Gazze'nin güneyindeki saldırılarının en az kuzeydekiler kadar şiddetli olduğuna vurgu yapılan açıklamada, dünya kamuoyuna seslenen UNICEF, "Çocuklara yönelik savaşı durdurabileceğimize inanmalıyız. Sessizlik suç ortaklığıdır" ifadelerine yer verdi.

ÖLDÜRÜLENLERİN YÜZDE 70'İ ÇOCUKLAR VE KADINLAR

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 7 Ekim'den bu yana öldürülenlerin sayısının 15 bin 523'e, yaralananların sayısının da 41 bin 316'ya yükseldiğini belirtti. Ölen Filistinlilerin yüzde 70'in kadınlar ve çocuklar oluştruyor. Bölge kaynaklarnına göre ölen çocuk sayısı 6 bin 500 civarında. Yaralanan veya tedaviye muhtaç çocuk sayısı konusunda ise herhangi bir sağlıklı veri bulunmuyor.

Son dakika haberinin detayları geliyor...

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...