Tgrt Haber

Son dakika! Zelenskiy’den müzakere açıklaması: Aliyev ve Erdoğan teklif etti

26 Şubat 2022 20:58 - Güncelleme : 26 Şubat 2022 22:17
Son dakika! Zelenskiy’den müzakere açıklaması: Aliyev ve Erdoğan teklif etti

Son dakika haberi: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: "Ülkeyi kurtarmak için ne kadar sürerse sürsün savaşacağız. Çocuklar bombalama davam ederken barınaklarda doğmuşsa şüphesiz savaşta düşmanın şansı yok demektir." dedi.

Rusya, üçüncü günde de Ukrayna topraklarında ilerlemeye devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yeni bir video yayınladı. 

"ÜLKE ÖZGÜRLEŞENE KADAR SAVAŞACAĞIZ"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yaptığı açıklamada, "Ülkeyi kurtarmak için ne kadar sürerse sürsün savaşacağız. Bombardıman devam ederken bile... Çocuklar zaten barınaklarda doğmuşsa, şüphesiz savaşta düşmanın şansı yoktur. Ukraynalıların ülkeyi savunma istekliliği işgal senaryosunu bozdu. Ülke özgürleşene kadar savaşacağız" dedi.

TÜRKİYE'NİN ARABULUCUK TEKLİFİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Türkiye ve Azerbaycan’dan da arabuluculuk teklifi geldiğini açıkladı. Zelenskiy, "Aliyev ve Erdoğan, Rusya ile müzakere organize etmeyi önerdi" ifadelerini kullandı.

RUSYA'YA YAPTIRIMLAR

ABD ve AB'nin yaptırımlarına da değinen Zelenskiy, Rusya'nın Swift'ten ayrılması kararı için herkese minnettar olduklarını belirtti.

AZERBAYCAN’DAN UKRAYNA’YA YAKIT DESTEĞİ

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sürerken Azerbaycan’ın ülkeye yakıt desteği yapacağı açıklandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, "Ukrayna’nın iyi dostu Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile konuştum, ülkemizdeki petrol yetersizliğini anlattım. Ancak şimdi böyle bir sorunumuz olmayacak" ifadeleriyle petrol ürünleri sıkıntısını Azerbaycan ile çözdüğünü duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...