Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 16:22

Sri Lanka'da yeni evcil hayvan yasası: 'Alkollü fil kullanma' yasağı

Sri Lanka'da yeni çıkarılan hayvanları koruma yasası kapsamındaki yasaklar belli oldu, en ilgi çekeni ise 'Alkollü fil kullanma' yasağı oldu.

Sri Lanka'da yeni evcil hayvan yasası: 'Alkollü fil kullanma' yasağı
sri lanka,,fil,,yasa,

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da yeni çıkarılan hayvanları koruma kanunu dahilinde her fil için üzerinde DNA kaydının bulunduğu fotoğraflı biyometrik kimlik çıkarılması zorunlu kılındı. Yaban Hayatı Koruma Bakanı Wimalaweera Dissanayaka geçtiğimiz günü yaptığı açıklamada yasakları anlattı. Sri Lanka'da yaşamayanların dikkatini ise bir yasak çekti. Ülkede alkollü fil kullanmak yasaklandı. Bakan, bu yasağı şu sözlerle ifade etti:

''Fillerin sahipleri veya velayetini elinde bulunduranlar, binicinin çalışırken herhangi bir içki ve zararlı uyuşturucu kullanmaması sağlanmalı.''

Sri Lanka'da yeni evcil hayvan yasası: 'Alkollü fil kullanma' yasağı

YASAKLAR ÇİĞNENİRSE HAPİS CEZASI UYGULANACAK

Diğer yandan Sri Lanka'da 200 evcil fil, yaban hayatındaysa 7 bin 500 civarı fil var. AFP haber ajansı, Sri Lankalıların zenginliklerini göstermeleri için birçok insanın hatta rahiplerin bile fil sahiplendiğini yazdı. Fakat ülkede sıklıkla hayvanlara kötü muamele yapılıyor. Bu neden Sri Lanka yönetimi, yeni çıkarılan hayvanları koruma kanunuyla bir dizi düzenleme getirdi. Evcil filler artık günde 2,5 saat yıkanacak ve 6 ayda bir sağlık kontrolleri yapılacak.

Yeni kanunla çalıştırılan filler için de kısıtlamalar getirildi. Yavru fillerin çalıştırılması ve annelerinden ayrılması yasaklandı. Ağaç kesiminde kullanılan filler, gece saatlerinde ve günde 4 saatten fazla çalıştırılamayacak. Turizm sektöründeki fillere de artık 4 kişiden fazlası binemiyor. Eyerin iyi ve yastıklı olması gerekiyor.

 

 

 

Bu kısıtlamaların ihlal edilmesi halinde fil sahiplerini üç yıl hapis cezası bekliyor. Independent Türkçe'nin haberine göre, böyle bir durumda hayvanlar da devlet korumasına alınıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...