Tgrt Haber
21 Kasım 2022 13:50 - Güncelleme : 21 Kasım 2022 14:24

Son dakika! Stoltenberg'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'tahıl koridoru' övgüsü: Çok kilit ve önemli rol oynadı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, tahıl koridorunda önemli bir rol oynayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler yağdırdı. Stoltenberg, "Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasında, esir değiş-tokuşlarında çok kilit ve önemli bir rol oynadı" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Stoltenberg'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'tahıl koridoru' övgüsü: Çok kilit ve önemli rol oynadı
NATO,Tahıl koridoru,Cumhurbaşkanı Erdoğan,Rusya,Ukrayna

Rusya'nın işgal girişimiyle Ukrayna'dan çıkartılamayan tahıllar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleriyle İstanbul'da imzalanan tahıl anlaşmasıyla ihtiyacı olan ülkelere gönderilmeye başlanmıştı. Oluşturulan tahıl koridoru kapsamında şimdiye kadar 11 milyon tondan fazla tahıl taşıyan gemiler İstanbul Boğazı'nda geçerek birçok ülkeye ualştırıldı.  

Rusya geçtiğimiz günlerde anlaşmayı kısa süreliğine askıya alsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan'un girişimleriyle tahılın sevkiyatı yeniden başladı. 19 Kasım'da son erecek olan anlaşmanın uzaltılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 sonrası Vladimir Putin'le bir görüşme gerçekleştireceğini söylemiş anlaşmanın 120 gün daha uzlatığı açıklanmıştı. 

"ÇOK KİLİT VE ÖNEMLİ BİR OYNADI"

Tahıl koridorunun oluşmasında büyük bir rol oynayan Cuhmurbaşkanı Erdoğan'a anlaşmanın imzalandığı günden buyana övgülerin ardı arkası kesilmiyor. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, en son yaptığı açıklamada, Erdoğan'a yine övgüler sıraladı.

Stoltenberg, "Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasında, esir değiş-tokuşlarında çok kilit ve önemli bir rol oynadı" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...