Tgrt Haber
11 Nisan 2019 11:55

Sudan'da darbe! Devlet Başkanı Ömer el Beşir tutuklandı

Sudan'daki askeri kaynaklar Devlet Başkanı Ömer el Beşir’in ev hapsine alındığını duyurdu.

Sudan'da darbe! Devlet Başkanı Ömer el Beşir tutuklandı
sudan

Son Dakika! Sudan Ordusu Ömer el Beşir'in tutuklandığını, 2 yıllık bir geçiş döneminin başladığını ve üç aylık olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.Sudan Savunma Bakanı, anayasa çalışmalarının askıya alındığını, Başbakanlık, Meclis ve eyalet yönetimlerinin de feshedildiğini açıkladı.Sudan genelinde 1 ay boyunca saat 19.00'dan sonra sokağa çıkma yasağı getirildi.Sudanlı aktivistler Savunma Bakanı Avad bin Avf'a karşı gösterilerin devam edilmesi çağrısında bulundu.

Son dakika! Sudan Savunma Bakanı Yüksek Askeri Konseyin yönetime el koyduğunu açıkladı.

Sudan Ordu Merkezinden yapılan açıklamada, ülke genelinde bu akşam 18.00’den itibaren geçerli olacak şekilde sokağa çıkma yasağı ilan edileceği duyuruldu.

Arap haber kanalları, Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir’in istifa ettiğini ileri sürdü. Askeri kaynaklar, el Beşir’in ev hapsine alındığını ve korumalarının da gözaltında tutulduğunu açıkladı.  Askeri kaynaklar ayrıca, Sudan askeri istihbarat biriminin iktidardaki Ulusal Kongre Partisi'nin 100'den fazla yöneticisini bir araya topladığını belirtiyor.  Sudan devlet televizyonu, televizyon binasını kuşatan ordunun kısa süre içerisinde önemli bir açıklama yapacağını duyurdu.  Sudan’da hükümetin yakıt ve ekmek fiyatlarına zam kararının ardından 2018 Aralık ayında gösteriler patlak vermişti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...