Tgrt Haber

Suikastten haberi olduğunu söyleyen Pakistan eski lideri İmran Han 3 ismi işaret etti

05 Kasım 2022 10:43 - Güncelleme : 05 Kasım 2022 11:26
Suikastten haberi olduğunu söyleyen Pakistan eski lideri İmran Han 3 ismi işaret etti
pakistan,imran han,suikast

Silahlı saldırıya uğrayan Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han, suikastten haberi olduğunu söyleyerek saldırının 3 isim tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Han'ın açıklamaları, Pakistan'ı yeniden ayağa kaldırdı.

Erken seçim çağrısıyla beraber destekçileriyle konvoy oluşturarak Pakistan'ın başkenti İslamabad'a doğru yola çıktığı sırada sailahlı saldırıya uğrayarak bacağından yaralanan Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han, kendisine suikast düzenleneceğinden haberi olduğunu söyledi. Hastanede gördüğü tedavinin ardından kameralar karşısına geçen Han, konuşmasında dikkat çeken birçok ifade kullandı, en dikkat çekeni ise suikastin kimler tarafından planlandığına yönelik sözleriydi.

Suikast planından önceden haberinin olduğunu söyleyen Han, "Beni Vezirabad ile Gujrat arasında bir yerde öldürmek için plan yapıldığını zaten öğrenmiştim. Eski Pencap Valisi Salman Taseer'e karşı kullanmayı denedikleri benzer yöntemleri bende kullandılar. Halkı bana karşı kışkırtmak için beni küfürle suçlamaya çalıştılar" dedi.

Suikastten haberi olduğunu söyleyen Pakistan eski lideri İmran Han 3 ismi işaret etti

''BAŞBAKAN VE BAKANLARIN PLANI'' 

Konuşmasında Han, Vezirabad'a yola çıkmadan bir gün önce kendisine yönelik bir suikast planı olduğuna dair bilgi aldığını ifade etmesinin ardından saldırıdaki 3 ismi açıklayan Han, başbakan ve bakanları hedef aldı. Han,  "Başbakan Şahbaz Şerif, İçişleri Bakanı Rana Sanaullah ve Servisler Arası İstihbarat (ISI) Başkan Yardımcısı Tümgeneral Faisal Nasir'in planı olduğunu öğrendim." dedi. Han, İslamabad'a yürüyüş başlattığında bu kişilerin halkın yoğun katılımını gördüğünü belirterek, bu sebeple kendisinin öldürülmek istendiğini aktardı.

Suikastten haberi olduğunu söyleyen Pakistan eski lideri İmran Han 3 ismi işaret etti

''İSTİFA ETMEZLERSE SOKAKLARDAYIZ''

Başbakan Şerif, İçişleri Bakanı Sanaullah ve ISI Başkan Yardımcısı Nasir'in istifalarını isteyen Han, "Bu 3 kişi görevde olduğu sürece soruşturma bağımsız olamaz. Eğer istifa etmezlerse protesto edeceğiz ve sokaklarda olacağız." diye konuştu. Han, iyileşir iyileşmez protesto gösterilerine başlayacağını dile getirerek, istifalar gelene dek destekçilerinden gösterilere devam etmelerini istedi.

HAN'IN SUÇLAMALARINA ORDU VE HÜKÜMETTEN TEPKİ

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, Han'ın kuruma yönelik ifadeleri "sorumsuzca iddialar" olarak nitelendirilerek, bunlar güçlü şekilde kınandı. Açıklamada, üst düzey subaylara yönelik ifadelerin kabul edilemez olduğu vurgulanarak, kimsenin cezasız kalarak orduyu veya askerlerini karalamasına izin verilmeyeceği kaydedildi. Pakistan hükümetinden orduya ve askerlerine "sahte suçlamalar" yönelten Han'a yönelik yasal olarak harekete geçmesi istendi. Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Meryem Aurangzeb ise Han'ın açıklamalarını "yalan ve uydurma hikaye" olarak değerlendirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...