Tgrt Haber
21 Nisan 2022 13:37 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 14:24

Suriyeli mülteci dezenformasyonu: Almanya'da sınır dışı edilen 500 mülteci yalanı

Türkiye'de "Bayram için giden Suriyeliler sınır dışı edilsin" tartışması sürerken, sosyal medyada da dezenformasyona yönelik paylaşımlar dikkat çekiyor. Twitter'da kısa sürede yayılan Almanya'da ülkelerine bayram tatiline giden 500 Suriyeli'nin sınır dışı edildiğini gösteren fotoğrafın 2015 yılında Münih tren istasyonunda çekildiği ortaya çıktı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
Suriyeli mülteci dezenformasyonu: Almanya'da sınır dışı edilen 500 mülteci yalanı

Sosyal medyada Suriyeli göçmenlerin taciz ididalarına ilişkin payalşımların ardından Bayrram için ülkelerine dönen göçmenlerin sınırdışı edilmesine ilişkin tartışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Evler yapılınca gönüllü olarak geri dönecekler" açıklamasının ardından ise sosyal medyada dezenformasyona yönelik paylaşımlar dikkat çekiyor. Son olarak Twitter'da bir kullanıcının Almanya'da yakın zamanda çekildiğini öne sürerek paylaştığı fotoğraf 7 yıl öncesine ait çıktı. ''Almanya bayram için ülkelerine giden 500 Suriyeli sığınmacıyı sınır dışı etti. Gerekçe: Bir mülteci ülkesine dönebiliyorsa mülteci değildir'' ifadeleriyle paylaşan fotoğraf kısa sürede Twitter'da yayıldı.  

Suriyeli mülteci dezenformasyonu: Almanya'da sınır dışı edilen 500 mülteci yalanı

Bu yalan paylaşımla tartışmalar alevlenirken, fotoğrafın 2015 yılına ait olduğu ortaya çıktı. Görüntülerdeki mültecilerin Münih tren istasyonuna gelen ilk Suriyeliler olduğu, polisin ise durumu kontrol etmek için orada bulunduğu anlaşıldı.

Yani sosyal medyada tartışmalara neden olan fotoğraftaki mülteciler, Almanya'dan sınır dışı edilmiyor, yanlış bilgiyle yayılan fotoğraf, Almanya'ya gelen mültecileri gösteriyor. 

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...