Tgrt Haber
01 Ağustos 2022 16:16 - Güncelleme : 01 Ağustos 2022 17:38

Türkiye'nin liderliğinde gerçekleşen tahıl sevkiyatı için NATO ve BM'den teşekkür

Türkiye'nin liderliğinde çözüme kavuşan tahıl koridorunun ilk sevkiyatının yola çıkmasının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'ye teşekkürlerini sundu. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres de ''Türkiye'ye minnettarım'' açıklamasında bulundu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Türkiye'nin liderliğinde gerçekleşen tahıl sevkiyatı için NATO ve BM'den teşekkür
nato,tahıl

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan ayrılarak Lübnan'ın başkenti Beyrut'a doğru yola çıkan Razori'ye dair önemli açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, ilk tahıl sevkiyatını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirerek, "Birleşmiş Milletler’in (BM) aracılığında yapılan anlaşma kapsamında Odessa’dan yapılan Ukrayna tahılının ilk sevkiyatını memnuniyetle karşılıyorum. Bu önemli rolü için müttefikimiz Türkiye’ye teşekkür ediyorum. NATO müttefikleri Rusya’nın Ukrayna’daki savaşının neden olduğu küresel gıda krizini hafifletmek için anlaşmanın tam olarak uygulanmasını güçlü bir şekilde destekliyor" ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE'YE MİNNETTARIM''

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de Ukrayna'dan yola çıkan ilk tahıl gemisi hakkında yaptığı açıklamada, "Bu Ortak Koordinasyon Merkezi'nin başarısıdır" ifadelerini kullandı.

Savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna'dan tahıl ihracatının yapılamadığının altını çizen Guterrres, "Şubat'tan bu yana Odessa Limanı'ndan ayrılan ilk ticari gemi 26 bin 527 ton mısır ile Lübnan'a doğru yola çıktı. Bu, Ukrayna, Rusya ve Türkiye temsilcilerinden oluşan Birleşmiş Milletler himayesindeki Ortak Koordinasyon Merkezi'nin bir başarısıdır" açıklamasında bulundu. Guterres, ''Çabaları için teşekkür ediyorum, Türkiye'ye minnettarım'' dedi.

GEMİ YARIN İSTANBUL'DA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bu sabah Odessa Limanı'ndan tahıl yüklü ilk geminin yola çıktığını açıklamıştı.

Tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamında Odessa Limanı'ndan hareket eden mısır yüklü ilk geminin yarın İstanbul'da olacağı bildirilen açıklamada, "Razoni" isimli geminin Lübnan'ın Tripoli Limanı'na gideceği kaydedilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...