Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 06:56

Taliban Sözcüsü Mücahid: Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, özellikle Müslüman ülkelerden Afganistan’da siyasi çözüm ve savaşın sona erdirilmesi konusunda destek istediklerini, Türkiye ile de iyi ilişkiler içinde olmayı arzu ettiklerini belirtti

Taliban Sözcüsü Mücahid: Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz
taliban,,türkiye,,afgansitan,,kabil havaalanı,

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Türkiye ile de iyi ilişkiler içinde olmayı arzu ettiklerini belirtti.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid Müslüman ülkelere seslendi. açıklamalarda bulundu. Mücahid  yabancı güçlerin Afganistan'dan çekilmesinin ardından Müslüman ülkelerden destek istedi.

TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLER İSTİYORUZ

Türkiye'nin Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nın kontrolünü almasına da değinen Mücahid, “Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz, Türkiye bizim kardeşimiz, inanca dayalı pek çok ortak noktamız var. Türkiye'nin geçmişi bırakıp bugüne ve geleceğe dönmesini istiyoruz. Ondan sonra diyalog isteyebiliriz” şeklinde konuştu.

Taliban sözcüsü, barış ve güvenliği yeniden canlandırmak ve yeniden inşa sürecini başlatmak için diğer ülkelerle çalışmak istediklerini ifade etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...