Tgrt Haber
16 Ağustos 2021 11:09

Taliban'dan uluslararası çağrı: Bizimle masaya otursunlar

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın politbüro sözcüsü Muhammed Naim, açıklamalarda bulundu.

Taliban'dan uluslararası çağrı: Bizimle masaya otursunlar
taliban,,afganistan,

Amerika ordusunun mayıs ayında Afganistan'dan çekilmesiyle Taliban, şiddetini giderek artırdı. Sırayla vilayetleri ele geçiren Taliban, dün Kabil'i kuşatttı ve yönetimi ele geçirdi. Taliban, ülkede çatışmaların sona erdiğini ve savaşın artık bittiğini açıkladı. Taliban'ın politbüro sözcüsü Muhammed Naim, El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün Afgan halkı ve mücahitler için büyük bir gün. 20 yıllık emeklerinin ve gösterdikleri fedakarlıkların meyvesini aldılar. Allah'a şükür ülkede savaş sona erdi.'' 

TALİBAN'DAN ULUSLARARASI ÇAĞRI

DW Türkçe'nin haberine göre, Taliban, yakın bir zamanda ülkenin ne tür bir rejimle yönetileceğini açıklayacak. Taliban sözcüsü Naim, Taliban'ın artık izolasyon içinde yaşamak istemediğini, uluslararası toplumda yer edinmek istediklerini belirtti ve diyalog çağrısında bulundu. 

Tüm taraflarla barıştan yana olduklarını vurgulayan Naim, uluslararası topumun endişelerini diyalog yoluyla çözmek istediklerini belirterek "Tüm ülke ve kuruluşlardan bütün sorunların çözümü için bizimle masaya oturmalarını istiyoruz" dedi.

 

Taliban'dan uluslararası çağrı: Bizimle masaya otursunlar

''KENDİ İŞLERİMİZE MÜDAHALE ETTİRMEYECEĞİZ''

Naim içişlerine karışmamaya yönelik karşılıklılık ilkesine dayalı bir uluslararası politika izleyeceklerini belirterek "Başkalarının işlerine karışmayacağız ve kendi işlerimize müdahaleye de izin vermeyeceğiz… Yabancı güçlerin Afganistan'daki başarısız deneyimlerini bir kez daha tekrarlamayacaklarını düşünüyoruz" dedi.

Taliban'ın politbüro sözcüsü Naim, kadınların ve azınlıkların İslam yasalarıyla uyumlu olarak haklarına saygı gösterileceğini, ülkedeki Afganları ve yabancıları koruyacaklarını söyledi. 

Taliban'dan uluslararası çağrı: Bizimle masaya otursunlar

TALİBAN: İSTEDİĞİMİZE ULAŞTIK

Taliban sözcüsü, "İstediğimize ulaştık. İstediğimiz, ülkemizin özgürlüğü ve halkımızın bağımsızlığıydı. Hiç kimsenin herhangi birini hedef almak için topraklarımızı kullanmasına izin vermeyeceğiz. Başkalarına zarar vermek istemiyoruz" diye konuştu.

''YABANCI GÜÇLER ÜLKEYİ TERK ETSİN''

Reuters haber ajansına konuşan bir Taliban yöneticisi, yeni yönetim yapısı oluşturulmadan önce yabancı güçlerin ülkeyi terk etmesini beklediklerini kaydetti. İsminin açıklanmasını istemeyen Taliban yöneticisi, Taliban savaşçılarına "Afganların günlük faaliyetlerine yeniden başlamasına izin verilmesi ve sivilleri korkutacak eylemlerden kaçınmaları" talimatı verildiğini kaydetti.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...