Tgrt Haber
17 May 2021 14:28

Tayland'da vaka sayısında rekor

Tayland'da salgın başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi. Son 24 saatte 9 bin 635 yeni vaka kayıtlara rekor olarak geçti

Tayland'da vaka sayısında rekor
tayland,,koroanvirüs,,kovid 19,

Güneydoğu Asya ülkesi Tayland'da salgının başından beri en yüksek günlük vaka sayısı görüldü.

TAYLAND'DA REKOR VAKA SAYISI

9 bin 635 vaka tespit edilen ülkede kritik bir eşik aşıldı. Toplam vaka sayısı 111 bin 82'ye yükseldi. Son vakaların bir ölümünü hapishanelerdeki mahkumlarda tespit edilen küme enfeksiyonlar oluşturdu. bu tür vakaların toplam vaka içerisindeki sayısı yaklaşık 7 bin. Diğer yandan hayatını kaybedenlerin sayısı 614'e yükselirken son 24 saatte 25 kişi öldü.

 

2 BUÇUK AYDA 2.2 MİLYON DOZ AŞI YAPILDI

Koronavirüsle mücadele kapsamında Tayland'da aşılama programı 28 Şubat'ta başlamıştı. Pandemi savaşında öncelikle sağlık çalışanları ile risk grubundaki kişilerin aşılandığı Taylan'da geçtiğimiz cuma günü açıklanan rakamlara göre 2.2 milyon doz aşı yapıldı. Salgını önlemek için kullanılan aşılar arasında İngiliz aşısı AstraZeneca ile Türkiye'nin de kullandığı Çin'in Sinovac aşısı yer alıyır.

5 AŞIYA KULLANIM İZNİ

Tayland hükümeti, aşı seferberliğni hızladırmayı hedefleyerek 5 aşıya kullanım izni vermiş, 2 aşının ise onay sürecinin sürdüğünü duyurmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...