Tgrt Haber
06 Ağustos 2022 14:36 - Güncelleme : 06 Ağustos 2022 14:45

Çin-Tayvan gerilimi arasında şüpheli ölüm! Tayvanlı yetkili otel odasında ölü bulundu

Çin ile büyük bir gerilimin ortasında bulunan Tayvan'ın Savunma Bakanlığına bağlı füze geliştiricisi şirketin başkan yardımcısı bir otel odasında ölü olarak bulundu. Kritik bir döneme denk gelen ani ölümde Tayvanlı yetkilinin kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Çin-Tayvan gerilimi arasında şüpheli ölüm! Tayvanlı yetkili otel odasında ölü bulundu
füze,Tayvan,Çin

Çin'in ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyaretinin ardından askeri tatbikatlar başlattığı ve gerilimin üst sınırda olduğu Tavyan'da şok bir ölüm gerçekleşti.

Tayvan ajansı CNA'nın haberine göre, Chung-Shan Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Başkan Yardımcısı Ou Yang Li-hsing, bir iş gezisi sırasında yaşamını yitirdi. Li-hsing'in başkan yardımcılığı görevini bu yılın başında üstlendiği, birçok füze projesinden sorumlu olduğu belirtildi. Söz konusu ölümün ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyaretinin ardından doğan gerilim sırasında gerçekleşmesi dikkat çekti.

Chung-Shan Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsünün, artan Çin tehdidi karşısında Tayvan ordusunun savaş kabiliyetinin artırılması için üretim kapasitesini bu yıl 2 katına çıkararak yılda 500'e yakın füze üretmeyi hedeflediği belirtildi.

ÖLÜM NEDENİ KALP KRİZİ

Li-hsing'in otel odasında herhangi bir zorlama olmadığı belirtilirken ölüm sebebinin kalp krizi olduğu bildirildi. 

Öte yandan yetkilinin kalp rahatsızlığı bulunduğu ve daha önce de kalp krizi geçirdiği öğrenildi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...