Tgrt Haber
07 Haziran 2022 09:33 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 09:39

Türkiye’nin iadesini istediği terör yandaşı Kakabaveh İsveç hükümetini adeta tehdit etti: Boyun eğmemeliyiz

Türkiye ile İsveç’i karşı karşıya getiren terör örgütü PKK/YPG’ye açık destek veren İsveçli vekil Kakabaveh yine Türkiye’yi hedef aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir kez daha ağır ithamlarda bulunan Kakabaveh ayrıca İsveç hükümetini düşürebilecek oylamadaki kararını açıkladı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Financial Times
Türkiye’nin iadesini istediği terör yandaşı Kakabaveh İsveç hükümetini adeta tehdit etti: Boyun eğmemeliyiz
isveç,,türkiye

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı saldırı sonrasında İsveç ve Finlandiya NATO üyeliğine resmi başvuruda bulundu. Ancak iki ülkenin de terör örgütlerine yönelik açık desteği Türkiye tarafından sert tepki ile karşılandı. Özellikle İsveç’in terör örgütü PKK/YPG’ye silah yardımında bulunması ve ülkelerinde örgütün eylemlerine ve çalışmalarına destek vermesi Ankara ile gerilimi bir kez daha tırmandırdı. Türkiye’nin iade talebinde bulunduğu teröristleri iade etmeyen İsveç ile aynı zamanda Amineh Kakabaveh gerginliği de yaşanıyor.

KAKABAVEH İSVEÇ HÜKÜMETİNİ TEHDİT ETTİ

Terör örgütleri ile fotoğrafları çıkan ve sık sık PKK/YPG’ye desteğini gizlemeyen ve Türkiye’ye yönelik nefretini adeta kusan Amineh Kakabaveh yine skandal açıklamalarda bulundu. İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Kakabaveh, İsveç hükümetine adeta talimat verdi. Parlamentoda oyların birbirine çok yakın olduğu için hükümeti düşürme gücüne sahip olan Kakabaveh, İsveç’in Türkiye’ye NATO üyeliği için boyun eğmemesi gerektiğini söyledi.

“İSVEÇ ONURUNU VE DEĞERLERİNİ YOK SAYAR”

Kakabaveh, “Eğer İsveç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürtleri iade etmesi talebini kabul ederse onurunu ve değerlerini yok saymış olur” dedi.

ADELET BAKANI OYLAMASINDA YAPILACAK

İsveç’te Adalet Bakanı Morgan Johansson’a yönelik güvensizlik oylaması yapılacak. Tarafların oyları dengede gözükürken bağımsız olan Kakabaveh’in oyu kritik bir öneme sahip olacak. Başbakan Magdalena Andersson, adalet bakanına destek çıkmaması durumunda görevi bırakacağını ifade etmişti.  

HÜKÜMETİ DÜŞÜRMEMEYE KARAR VERDİ

Kakabaveh, bugün İsveç devlet televizyonu SVT’ye yaptığı açıklamada Adalet Bakanı Johansson’a karşı oy kullanmayacağını ve çekimser kalacağını söyledi.Böylelikle Kakabaveh, İsveç hükümetinin düşmesini engellemiş olacak.

KAKABAVEH’A ÖFKE BÜYÜYOR

Öte yandan İsveç'te Hristiyan Demokratlar Partisi Genel Başkanı Ebba Busch, terör örgütü YPG/PKK destekçisi bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh'in ülkenin tüm güvenlik ve NATO politikasını rehin aldığını belirterek hükümetin Kakabaveh'in isteklerine boyun eğmemesi için öneri sundu.

“KAKABAVEH İLE ANLAŞMALARDAN KURTULURUZ”

Kakabaveh'in İsveç'in tüm güvenlik ve NATO politikasını rehin aldığını belirten Busch, şunları söyledi:
"Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson'un gensoru önerisi kabul edilirse hükümet istifa etmesin, sadece Johansson görevden alınsın. Biz de önümüzdeki 3 ay boyunca muhtemel hiçbir başka gensoruya destek vermeyeceğiz. Kakabaveh ile yapılan hayata geçirilmesi imkansız anlaşmalardan da hükmet kurtulacak."

BAŞBAKAN’DAN YEŞİL IŞIK

Başbakan Andersson da teklifi memnuniyetle karşıladıklarını, ciddiye aldıklarını ve düşüneceklerini kaydetti.

Kaynak: Financial Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...