Tgrt Haber

Trafik sıkışınca Tesla'nın otomatik pilotu sayesinde doğum yaptı

19 Aralık 2021 16:44
Trafik sıkışınca Tesla'nın otomatik pilotu sayesinde doğum yaptı
tesla,,doğum,,hamile,

Yiran Sherry adlı kadın, trafikte sıkışıp kaldı, hastanaye yetişemeyince Tesla'nın otomatik pilotu sayesinde ön koltukta doğum yaptı.

Philadelphia'da 33 yaşındaki hamile Yiran Sherry'nin geçtiğimiz aylarda eşi Keating Sherry ile 3 yaşındaki oğulları Rafa'yı anaokuluna götürürken doğum sancısı tuttu. Hastaneye yönelen aile, trafiğe takıldı ve Yiran'ın kasılmaları hızla arttı, trafik ise daha da sıkışınca hastaneye yatişemeyecekleri anlaşıldı.

Keating Sherry, navigasyon sistemini 20 dakika uzaklıktaki hastaneye ayarladıktan sonra aracı otomatik pilot moduna geçirdi. Keating Sherry, o anları şöyle anlattı:

"Elimi, paramparça edeceğini düşündüğüm noktaya kadar sıkıyordu. Yiran, tamam, nefesine odaklan” diyordum. Bu kendime de bir tavsiyeydi. Adrenalinim pompalanıyordu.”

 

Trafik sıkışınca Tesla'nın otomatik pilotu sayesinde doğum yaptı

Yiran Sherry, hastaneye ulaşana kadar doğum yapmak için bekleyip beklememe kararının acı verici olduğunu söyledi. Hastaneye vardıklarında kızını doğurdu. Hemşireler bebeğin göbek bağını arabanın ön koltuğunun üzerinde kestiler.

Çift, otomobil üreticisini anmak için kızların Tess ismini kısaca koymayı düşündükten sonra kızlarına Maeve Lily adını verdi.

Keating Sherry, “Mükemmel otopilot tasarımınız için dahi Tesla mühendislerine teşekkür ederiz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...