Tgrt Haber

Trende anahtarları çalıp tüm yolculara dinlettikleri başlarını fena belaya soktu

16 May 2023 09:30 - Güncelleme : 16 May 2023 09:45
Trende anahtarları çalıp tüm yolculara dinlettikleri başlarını fena belaya soktu
avusturya,tren,hitler

Avusturya'da bir trende dinletilen sözler ortalığı ayağa kaldırdı. Ses kaydını trende bulunan herkese dinleten iki kişi hakkında işlem başlatıldı.

Avusturya Demiryolları'nın açıklamasına göre, Bregenz kentinde başkent Viyana'ya giden trenin ses sitemlerinin bulunduğu bölmenin anahtarları iki kişi tarafından ele geçirildi. Trende seyir halindeki yolculara Adolf Hitler'in konuşmasının yer aldığı ses kayıtları dinletildi.

Trende güvenlik kamerasından bu skandalı kimlerin gerçekleştirdiği tespit edildi. Nazi propagandası yaptıkları gerekçesiyle iki kişi hakkında hukuki işlem başlatıldı. Yapılan açıklamada aynı güzergahta daha önce de benzer olaylar yaşandığı belirtildi. Bahsi geçen şahısların trenin ses sisteminin bulunduğu bölmeyi açan anahtarı nasıl elde ettiğinin henüz tespit edilemediği, konunun Devlet Güvenlik ve İstihbarat Birimi tarafından inceleme altına alındığı belirtildi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Olayın meydana geldiği sırada trende bulunan Yeşiller Partisi Milletvekili David Stögmüller ve bazı gazetecilerin konuyu sosyal medyada paylaşması, eylemin daha geniş çevreler tarafından duyulmasına sebep oldu.

Ülkede başta Avusturya Yahudi Cemaati olmak üzere pek çok toplumsal kesim hem olayı gerçekleştirenlere hem de 'gerekli önlemleri alamadığı' gerekçesiyle Avusturya Demiryolları'na tepki gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...