Tgrt Haber
09 Aralık 2021 23:15

Trump'a yolsuzluk soruşturması: Başsavcı ifade vermeye çağırdı

2024 yılında düzenlenecek başkanlık seçimlerinde adaylık için şimdiden hazırlıklara başlayan eski ABD Başkanı Donald Trump'a mahkemeden canını sıkacak bir haber geldi. New York Başsavcısı Letita James'in, yolsuzluk soruşturmasında ifade vermesi için Trump'ı mahkemeye çağıracağı öğrenildi.

Trump'a yolsuzluk soruşturması: Başsavcı ifade vermeye çağırdı
donald trump,,abd,,new york,,yolsuzluk,,soruşturma,

New York Times'ın iki yetkiliye dayandırdığı haberine göre, eski ABD Başkanı Donald Trump'ı zor bir dönem bekliyor. Habere göre; New York  Başsavcısı Letita James, yolsuzluk soruşturması kapsamında Trump'ı 7 Ocak'ta yeminli ifade vermesi için mahkemeye çağıracak.

İFADE VERME TALEBİNİ REDDEBİLİR

Soruşturmanın Trump'ın işi ve şirketlerine yönelik olduğu belirtilen haberde, Başsavcı James'in yolsuzluk yapıldığına dair kanıt bulması durumunda Trump'a karşı dava açabileceği ifade edildi.

Haberde, Trump'ın ise New York Başsavcısının ifade verme talebini anayasal hakları kapsamında reddedebileceği belirtiliyor.

Öte yandan Manhattan bölge savcılığı da Trump'a mülklerinin değerini olduğundan fazla gösterip göstermediğine ilişkin cezai soruşturma yürütüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...