Tgrt Haber
29 Temmuz 2022 09:39 - Güncelleme : 29 Temmuz 2022 11:11

Eski ABD Başkanı Trump'tan 11 Eylül saldırısıyla ilgili tartışılacak sözler: Hiç kimse soruşturmanın üzerine gitmedi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 11 Eylül 2001'de New York'ta düzenlenen ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarıyla ilgili tartışmalara yol açacak bir açıklamada bulundu. 11 Eylül saldırısını korkunç bir olay olarak nitelendiren ve sorumluların manyak olduğunu söyleyen Trump, "Maalesef hiç kimse soruşturmanın sonuna kadar gitmedi" ifadelerini kullandı.

Eski ABD Başkanı Trump'tan 11 Eylül saldırısıyla ilgili tartışılacak sözler: Hiç kimse soruşturmanın üzerine gitmedi
Donald Trump,11 Eylül

11 Eylül 2001 yılında El Kaide tarafından gerçekleştirilen ve yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan terör saldırısı ile ilgili komplo teorilerini yeniden alevlendirecek bir gelişme yaşandı. Yüzyılın en travmatik olaylarından bir olan saldırı ile iglili ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı açıklamalar tartışmalara yol açtı.

Donald Trump, New Jersey eyaletinin Bedminster bölgesindeki golf kulübünde düzenlenen LIV Golf Turnuvası'na Suudi Arabistan'ın sponsorluğunu protesto etmek isteyen 11 Eylül saldırısı kurbanlarının ailelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"DERNEĞE BİR DOLU PARA GİRECEK"

11 Eylül saldırılarının sorumlularını "manyak" olarak nitelendiren ve saldırıların tüm dünya için "korkunç bir olay" olduğunu belirten Trump, "Ancak bugün burada birçok müthiş insanın olduğunu söyleyebilirim. Çok eğleneceğiz ve kutlayacak çok şeyimiz var. Bir dolu para derneğe gidecek" yorumunu yaptı.

"HİÇ KİMSE SONUNA KADAR GİTMEDİ"

Trump, 11 Eylül saldırılarının arkasında Suudi Arabistan'ın olduğuna ilişkin istihbaratlara dair ise "Sponsorları uzun süredir çok iyi tanıyorum. Uzun süredir dostlarım. Bu insanlar, Amerikan şirketlerine yatırım yaptı, birçok Amerikan şirketinde büyük yüzdeleri var ve golf için yaptıkları harika. Maalesef, hiç kimse 11 Eylül soruşturmasında sonuna kadar gitmedi." ifadelerini kullandı.

Trump'ın turnuvayı protesto etmeye hazırlanan 11 Eylül saldırısı kurbanlarının ailelerine bu mesajı vermesi eleştirilere yol açtı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...