Tgrt Haber

Trump'tan flaş Irak kararı! Listeden çıkarıyor

06 Mart 2017 17:19
Trump'tan flaş Irak kararı! Listeden çıkarıyor
trump,yasak,

ABD Başkanı Donald Trump'ın bu hafta içinde yeni bir seyahat yasağı getirmesi beklenirken Irak ile ilgili beklenmedik bir gelişme yaşandı. Trump vize yasağı uyguladığı yedi ülke arasından Irak’ı çıkarma kararı aldı.

Bu günlerde Orta Doğu ve Afrika'dan gelen göçmenlerin ve seyahat edenlerin ABD'ye girişini yasaklayacak yeni bir kararname imzalamaya hazırlanıyor. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Donald Trump büyük tepki gördüğü 7 Müslüman ülke vatandaşlarına vize yasağı uygulamasında ülke sayısını altıya indiriyor. Irak söz konusu listeden çıkarılıyor. 

YASAKLI ÜLKE SAYISI 6'YA İNDİ

Reuters haber ajansı tarafındna geçilen bilgiye göre Beyaz Saray Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada İran, Libya, Suriye, Somali, Sudan ve Yemen’den oluşan 6 Müslüman ülkenin vatandaşlarının 90 gün boyunca ABD’ye seyahet etmesi yasaklandı.

Trump yönetiminin 27 Ocak tarihinde yürürlüğe koyduğu seyahat kısıtlamasının orijinal listesinden Irak’ın çıkarılma sebebi ise  "Irak hükümetinin vize taraması, veri paylaşımı gibi yeni inceleme prosediürlerini benimsemiş olması ve terör örgütü DEAŞ ile mücadelede ABD ile çalışmalarda bulunması" olarak açıklandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...