Tgrt Haber
29 Eylül 2021 13:33

Son dakika! Tunus'un ilk kadın başbakanı Najla Boudin oldu

Son dakika haberi: Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, hükümeti kurmak için Najla Boudin'i görevlendirdi.

Son dakika! Tunus'un ilk kadın başbakanı Najla Boudin oldu
tunus,hükümet,Najla Boudin

Tunus Cumhurbaşkanı Kais Saied, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Başbakan olarak Najla Bouden Ramazan'ı atadığını duyurdu.

Tunus Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Kays Said'in Najla Boudin'i hükümeti kurmakla görevlendirdiği belirtildi. Boudin, Tunus tarihinde başbakanlık görevini üstlenen ilk kadın oldu.
Tunus'taki Ulusal Mühendisler Okulunda jeoloji bilimlerinde yüksek öğrenim profesörü olan Boudin, 1958'de Kairouan eyaletinde doğdu.

Son dakika! Tunus'un ilk kadın başbakanı Najla Boudin oldu

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, 25 Temmuz gecesi başkentteki Kartaca Sarayı'ndan gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında, "ülkenin tehlikede olduğu" gerekçesiyle Tunus Başbakanı Hişam El-Meşişi'yi görevden aldığını ve meclisin yetkilerini dondurduğu duyurmuştu.

NAJLA BOUDEN KİMDİR?

 Najla Bouden Romdhane 1958'de Kairouan Eyaletinde doğdu.

Tunus'taki Ulusal Mühendisler Okulu'nda aldığı yer bilimleri eğitimiyle profesör unvanı aldı.

Son dakika! Tunus'un ilk kadın başbakanı Najla Boudin oldu

Hali hazırda Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı'nda Dünya Bankası programlarını uygulamakla görevli bir plan yürüten Bouden, 2011 yılında Yükseköğretim Bakanlığı'nda Kaliteden Sorumlu Genel Müdür olarak atandı.

Aynı bakanlıkta Amaca Yönelik Eylem Birimi Başkanlığı görevini de yürüttü ve 2015 yılında eski Yüksek Öğrenim Bakanı Shehab Boden'in ofisinde görevlendirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...