Tgrt Haber
25 Haziran 2022 10:01 - Güncelleme : 25 Haziran 2022 10:21

Türk doktora ABD’de kiralık katil suçlaması, 25 milyon dolar tazminat davası açıldı 

Kiralık katil tutarak cinayet işlettiği iddiasıyla ABD’de tutuklanan ve Koronavirüse yönelik çalışmalarıyla ün yapan Türk doktor Serhat Gümrükçü’ye, kurbanın eşi 25 milyon dolar tazminat davası açtı. 

Türk doktora ABD’de kiralık katil suçlaması, 25 milyon dolar tazminat davası açıldı 
Dr. Serhat Gümrükçü,Kiralık katil

ABD’de kurduğu ‘Enochian BioSiences’ isimli şirket ile Koronavirüs tedavisine yönelik çalışmalar yürüten Dr. Serhat Gümrükçü, Gregory Davis’i öldürmek için kiralık katil tuttuğu iddiasıyla tutuklanmıştı. Vermont eyaletinde mahkemeye sunulan yeni dava dilekçesine göre, Gregory Davis’in dul eşi Melissa Davis, Gümrükçü’ye ait 25 milyon Dolar değerindeki ‘Enochian BioSciences’ hissesine el koyulmasını talep etti. Gümrükçü, Davis isimli kişinin evinden kaçırılarak öldürülmesini organize ettiği de iddia ediliyor. 

KATİLE BITCOIN İLE ÖDEME YAPMIŞ 

vtdigger adlı haber sitesinde yer alan habere göre iddianamede, Türk doktorun tuttuğu Kiralık Katil tarafından öldürülen Gregory Davis’in, Serhat Gümrükçü ve Türkiye’ye döndüğü belirtilen kardeşi Murat Gümrükçü ile ticari faaliyette bulunduğuna dikkat çekildi. Ayrıca dolandırıldığı iddiasıyla Gümrükçü kardeşleri polise ihbar edeceğini eşine söylediği kaydedildi. Halen cezaevinde bulunan ve kefalet başvurusu reddedilen Serhat Gümrükçü, Davis’in ölümüyle ilgisi olmadığını savundu.  Polis kiralık katili cinayetten hemen sonra yakalamakla beraber polis kayıtlarına göre, kiralık katilin bulunmasına Gümrükçü’nün arkadaşı Berk Eratay aracılık etti.

Katile ödeme, 110 bin dolar nakit ve bir miktar Bitcoin ile yapıldı.  İddianameye göre, Gümrükçü, yardımları karşılığında Eratay’a şirketinden hisse verdi.

KENDİNİ POLİS OLARAK TANITTI, FBI 4 YILDIR İZ SÜRÜYOR

6 Ocak 2018 gecesi kiralık katil Jerry Banks, Davis çiftinin Vermont’taki evlerine giderek kendisini polis olarak tanıttı. Hakkında gözaltı emri olduğunu ileri sürerek Gregory Davis’i bir araca bindirdi. Talihsiz adam ertesi gün yol kenarında kelepçeli, başından ve göğsünden vurulmuş halde bulundu. FBI, olayı aydınlatmak için yaklaşık dört yıldır çalışıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...