Tgrt Haber
13 Nisan 2024 23:48 - Güncelleme : 14 Nisan 2024 01:30

Son dakika: Türk Hava Yolları uçakları Orta Doğu'dan geri döndü! THY İstanbul uçuşları iptal

İran ve İsrail arasında artan gerilim, hava sahasında yaşanan uçuşları etkiledi. İran'ın İsrail'e saldırısı sonrası THY İstanbul uçuşlarını iptal etti.

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
Son dakika: Türk Hava Yolları uçakları Orta Doğu'dan geri döndü! THY İstanbul uçuşları iptal

İran'ın İsrail'e hava saldırısı başlatması üzerine İsrail, 13 Nisan gece geç saatlerden itibaren hava saldırılarını karşılıklı hale getirdi. Bunun üzerine  THY, AJet ve Pegasus’un bölgeye olan uçaklarının geri döndüğünü açıkladı. Irak ve Lübnan hava sahalarını uçuşlara kapattı. 

THY UÇUŞLARI İPTAL ETTİ!

İran Devrim Muhafızları İsrail' hava saldırısında İHA kullandı. İnsansız hava saldırısına karşılık İsrail, hazırlıklı olduğunu duyurdu. Devrim Muhafızları akabinde füze atışlarıyla devam edeceğini belirtti. İsrail her karşılığa hazırlıklı olduğunu belirtirken çevre ülkelerden İran'a destek geldi. Hava sahalarını kapatan ülkeler arasında Irak ve Lübnan yer aldı. Türk Hava Yolları ise Orta Doğu uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. 

Son dakika: Türk Hava Yolları uçakları Orta Doğu'dan geri döndü! THY İstanbul uçuşları iptal - 1. Resim

IRAK, LÜBNAN, MISIR'DAN SONRA İSRAİL'DEN HAMLE!

Irak ve Lübnan sonrası İsrail'de hava sahasını kapattı. Uçakların havalimanlarına inişleri engellendiği ve uçuş halindeki uçakların ülkelere ya da şehirlere geri dönmesi çağrıları yapıldığı iddia edildi. Türk Hava Yollarından sonra Amerika'daki hava şirketleri de uçaklarına geri dönüş çağrısında bulundu. Türkiye üzerindeki hava sahasının görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Mısır da hava sahasını kapatıp uçuşları durdurdu. 

TÜRK HAVA YOLLARI UÇUŞLARI İPTAL!

Türk Hava Yolları Orta Doğu'ya ve Orta Doğu üzerinden yapılan tüm uçuşları iptal etti. Havalimanlarında bekleyen yolcuların güvenli noktalara gitmeleri yönünde çağrılar yapıldı. Türk Hava yollarının diğer uçuşlarında ise aksama yaşandı. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...