Tgrt Haber
28 May 2021 12:46

Türk SİHA'larını 5 ülke daha istiyor

Japonlar, Türk SİHA'larını almayı düşünen 5 ülkeyi açıkladı. İngiltere, Çekya, Macaristan, Bulgaristan ve Arnavutluk, Türkiye’den SİHA almaya hazırlandığı duyuruldu.

Türk SİHA'larını 5 ülke daha istiyor
bayraktar tb2,siha

Türkiye, savunma sanayiinde tarih yazıyor. Yerli ve millî teknolojilerle her geçen gün gelişen savunma sanayii, dünyanın da dikkatini çekmeye devam ediyor.

Bayraktar TB2 Libya, Katar, Ukrayna ve Azerbaycan tarafından aktif olarak kullanılıyor. Son olarak Polonya’ya satılan SİHA’lara ilgi dünyanın dört bir yanından artıyor.

Terörle mücadele ve uluslararası arenada Libya ve Karabağ’daki zaferlerde önemli katkı sağlayarak ‘denge değiştirici vurucu güç’ olarak nitelenen Bayraktar TB2’ye dünyadan talep arttı.

BAYRAKTAR TB2'YE 5 ÜLKE DAHA TALİP

Japon basını, BAYKAR tarafından üretilen Türk SİHA'sı Bayraktar TB2'nin yeni potansiyel müşterilerini açıkladı. İngiltere, Çekya, Macaristan, Bulgaristan ve Arnavutluk Türkiye’den SİHA almayı düşünüyor.

Haberde Türk SİHA’larının Azerbaycan’da gösterdiği başarıdan da bahsedildi ayrıca, söz konusu teknolojiye sahip olan ülkenin, "düşmana" karşı savaşın seyrini rahatlıkla değiştirebileceğinin altı çizildi.

Türkiye ile Polonya arasında 24 adet Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı satış anlaşması imzalanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...