Tgrt Haber

Türkiye Bosna Hersek'te yaraları sarmaya devam ediyor

27 May 2014 16:53
Türkiye Bosna Hersek'te yaraları sarmaya devam ediyor
türkiye, bosna hersek, sel felaketi, yardım,

Türkiye, yüzyılın en büyük sel felaketinin etkilediği Bosna Hersek’te yaraları sarmaya devam ediyor.

Türkiye, yüzyılın en büyük sel felaketinin etkilediği Bosna Hersek’te yaraları sarmaya devam ediyor. Türk Kızılayı’nın yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları aracılığıyla Bosna Hersek’e ulaştırılan yardımların afetzedelere dağıtımı sürüyor. Bölgede bulanan Türk Kızılayı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bosna-Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Türk Kızılayı aracılığıyla gönderdiği 20 ton makarna yardımı ve Beşiktaş Belediyesi'nin 15 tonluk gıda, temizlik ve inşaat malzemesi yardımının dağıtımı başladı. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün (BJK) de felaketlerden etkilenen çocukları sevindirmek için gönderdiği forma, tişört ve futbol topu yardımlarının dağıtımı da sürüyor.  
Sellerden en fazla etkilenen şehirlerden biri olan Brçko'daki afetzedelere dağıtılmak üzere 4 tır dolusu yardımın da önümüzdeki günlerde Bosna Hersek'e ulaşması bekleniyor. Türk Kızılayı'nın yanı sıra Beşir Sosyal Yardımlaşma Derneği de cuma gününden bu yana yardımlarına devam ediyor. Derneğin Afet Koordinasyon Birim Sorumlusu Abdulhakim Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sel ve heyelanlardan etkilenen Maglay, Nemila ve Topçiç Polye bölgelerinde gıda, temizlik paketleri, iç çamaşırı, kürek, maske ve çizme yardımları yaptıklarını söyledi.
Dernek olarak Türkiye'de de Bosna Hersek'e yardım kampanyasını sürdürdüklerini kaydeden Bayram, ev eşyaları, pencere, mobilya yardımlarının gerekliliğine dair raporun dernek yönetimine teslim edildiğini belirtti. Bosna Hersek'teki afetzedelere ulaştırılan yardımların tamamını bu ülkeden temin ettiklerini ifade eden Bayram, daha önce çok yardımın gitmediği Topçiç Polye'ye giderek, afetzedelerin ihtiyaçlarını dinlediklerini ve ilerleyen günlerde gerekli adımları atacaklarını söyledi. Öte yandan, yüzyılın en büyük sel ve heyelan felaketinin etkilediği Bosna Hersek'te sel suları çekilmeye başladı. Afetzedeler, suların çekilmesiyle ortaya çıkan çamur ve çöpleri temizliyor. Ülkedeki iki entiteden biri olan ve daha önce olağanüstü durum ilan edilen Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde (RS) de dün yapılan hükümet toplantısında alınan kararla olağanüstü durum kaldırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...