Tgrt Haber
05 Ocak 2022 20:00

Son dakika: Türkiye Ermenistan arasındaki görüşme 14 Ocak’ta yapılacak

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada normalleşme sürecinin başlatıldığı Ermenistan ile özel temsilcilerin ilk görüşmesinin 14 Ocak’ta Moskova’da yapılacağı belirtildi.

Son dakika: Türkiye Ermenistan arasındaki görüşme 14 Ocak’ta yapılacak
Türkiye,Ermenistan,moskova

Türkiye- Ermenistan arasındaki normalleşme adımlarının karşılıklı olarak geldi. İki ülke karşılıklı olarak özel temsilciler atarken görüşmelerin kısa sürede başlayacağı aktarıldı. ürkiye'nin Azerbaycan ile koordinasyon halinde yürüteceği görüşmelerde siyasi, sosyal ve ekonomik ilişkiler ele alınacak.

ÖZEL TEMSİLCİLER BELİRLENMİŞTİ

Türkiye, Eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ı özel temsilci olarak belirledi, Ermenistan tarafı ise Parlamento Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan'ı. Görüşmelerde, önem verilecek iki konudan biri Türkiye ile Ermenistan arasındaki siyasi sürecin yeniden canlanması olurken Diğer bir başlık ise Ermenistan'ın Azerbaycan'la olan sorunlarını çözmesi.

GÖRÜŞME MOSKOVA’DA 14 OCAK’TA 

Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada "Türkiye ve Ermenistan Özel Temsilcileri arasındaki ilk toplantı 14 Ocak 2022'de Moskova’da yapılacaktır." ifadesi kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...