Tgrt Haber

Türkiye’den Azerbaycan’a jet destek

16 Kasım 2021 23:00
Türkiye’den Azerbaycan’a jet destek
azerbaycan,türkiye,ermenistan,hulusi akar

Azerbaycan ile Ermenistan sınırında gerginlik yeniden tırmanınca Ermeni tarafı Rusya'dan yardım istemek zorunda kaldı. Çatışmaların sona ermesinin ardından Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu belirtti.

 

Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmalar yeniden başladı. Karabağ savaşından sonra bir kez daha darbe yiyen Ermenistan ordusu çareyi Rusya'dan yardım istemekte buldu. Rusya ve Ermenistan tarafından yapılan açıklamalarda çatışmaların durduğu, sınırda ateşkesin sağlandığı duyuruldu.

TÜRKİYE'DEN AZERBAYCAN'A DESTEK

Yaşanan gerilimin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov telefonda görüşerek gelişmeleri değerlendirdi. 

Hasanov, Akar'a sınırda yaşanan gerginlikle ilgili bilgi verdi, Ermenistan'ın provokasyonunun kararlılıkla engellendiğini belirtti. Akar da her zaman olduğu gibi bugün de Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunu kaydetti.

Türkiye’den Azerbaycan’a jet destek

Ermenistan ordusu sınırda bazı yüksek yerleri ele geçirerek daha elverişli mevziler elde etmek amacıyla yerel saatle 11.00'de Laçın ve Kelbecer istikametinde operasyon başlatmıştı. Saldırıda 2 Azerbaycan askeri yaralanmıştı.

Azerbaycan ordusu da aynı istikamette operasyon başlatmış, saldırı düzenleyen Ermeni askerleri silahsızlandırılarak gözaltına alınmıştı.

RUSYA: ÇATIŞMALAR DURDU

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan’ın, sınırlarındaki durumu istikrara kavuşturmaya yönelik adımlar attığı belirtildi. Açıklamada, “Şu anda Karakilise’de çatışmalar durdu, durum normale döndü ve kontrol altında” denildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, “Rusya’nın ara buluculuğuyla, saat 17.30 itibarıyla Azerbaycan-Ermenistan sınırında ateşkes ilan edilmiştir.” ifadesine yer verildi.

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan gerginliği ele aldı. Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, “İki lider, temasları sürdürme konusunda anlaştı.” ifadesi kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...