Tgrt Haber

Türkiye'den Yunanistan'ı tedirgin edecek hamle! Libya'da askeri üs mü kuruluyor?

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
16 Ağustos 2023 18:25 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 16:11
Türkiye'den Yunanistan'ı tedirgin edecek hamle! Libya'da askeri üs mü kuruluyor?
Libya,askeri üs,İHA,Türkiye,Yunanistan,Doğu Akdeniz

Türkiye'nin Libya ile kritik bir anlaşmaya giderek askeri üs kurmak için El Khums Limanı'nı 99 yıllığına kiraladığına dair iddialar yalanlandı.

Askeri teknolojilerle göz korkutan ve Doğu Akdeniz’de çarpıcı hamlelerde bulunan Türkiye'nin Libya'da askeri üs kuracağına dair iddialar ortaya atıldı. Doğu Akdeniz’de hidrokarbon arama çalışmaları devam ederken daha önce Libya ile deniz yetki anlaşması imzalayan Türkiye'nin bu kez de Libya'da askeri üs kurmak için anlaşma imzaladığı belirtildi.

99 YILLIK İMZA

Türkiye'nin, Libya'nın Akdeniz kıyısındaki kenti Khums'da bulunan Khums Limanı'nı askeri üs kurmak için 99 yıllığına kiraladığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verilecek limanda kurulacak askeri üsle Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki egemenliğinin pekiştirilmesi, Türk karasularının denetiminin arttırılması ve ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması planlandığı aktarıldı.

TÜRK DEGS DUYURDU, LİBYA YALANLADI

Bu gelişmeyi İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Tümamiral Doç. Cihat Yaycı'nın başkanlığını yaptığı Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK-DEGS) sosyal medya hesabından duyuruldu. Ancak Libya'dan yapılan son açıklama bu gelişmeyi yalanladı. 

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü Muhammed Hamuda, Türkiye'nin, Libya'daki Khums kentinde bulunan Khums Limanı'nı askeri üs kurmak amacıyla 99 yıllığına kiraladığına dair haberlerleri yalanladı.

Türkiye Libya'da askeri üs kuruyor

Türk Degs paylaşımında şu ifadelere yer verilmişti:

Türkiye, Libya'da askeri üs kurmak için El Khums Limanı'nı 99 yıllığına kiraladı. Türk Deniz Kuvvetleri ve Kara kuvvetlerine verilecek olan limanda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askeri üs kuracak. Kiralanan liman ile birlikte Türk deniz yetki alanlarına karşı da önleyici savunma ve aynı zamanda da ticari gemilerin güvenliğini sağlayacak.

https://twitter.com/turkdegs/status/1691803663029743953

Kaynak: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...