Tgrt Haber

Türkiye'nin başarısı: Ukrayna'da üç limanda tahıl hareketliliği başladı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Temmuz 2022 16:14 - Güncelleme : 24 Temmuz 2022 16:42
Türkiye'nin başarısı: Ukrayna'da üç limanda tahıl hareketliliği başladı
tahıl,ukrayna

İstanbul'da, Türkiye liderliğinde imzalanan Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın ardından Ukrayna Limanları İdaresi, Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarında tahıl kervanları oluşturulmaya başlandığını bildirdi.

Türkiye’nin 'tahıl krizinin' çözülmesi için ortaya koyduğu yoğun diplomasi trafiği ve çaba geçtiğimiz günlerde sonuç verdi. Ukrayna ve Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile İstanbul’da bir araya gelerek Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imzaladı. Türkiye'nin liderliğinde imzalanan anlaşmanın ardından Ukrayna Limanları İdaresi'nden beklenen açıklama geldi. 

Türkiye'nin başarısı: Ukrayna'da üç limanda tahıl hareketliliği başladı

Deniz yoluyla tahıl ve ilgili gıda ürünlerinin ihracatına yönelik girişimin 22 Temmuz 2022'de imzalanmasıyla bağlantılı olarak, Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarının yeniden faaliyete geçmesi için hazırlıkların yapılmaya başlandı.

Gemilerin kervana dahil edilmesi için başvuru yapılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, bu gemilerin belirtilen limanlara giriş ve çıkışlarının, bir geminin öncülüğünde gerçekleştirileceği ifade edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...