Tgrt Haber

Uçakta bomba ihbarı yaptı, 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı

06 May 2022 14:37 - Güncelleme : 06 May 2022 14:50
Rus makamlarından karara herhangi bir tepki gelmedi.

Atina-Vilnius seferini yapan uçakla ilgili bomba ihbarında bulunan muhalif gazeteci Roman Protasevich ve kız arkadaşı Sofia Sapega yargılanıyor. Sofia Sapega, toplumda nefreti körüklemek sucunda 6 yıl hapis cezası aldı.

Rus makamlarından karara herhangi bir tepki gelmedi.

22 Mayıs 2021'de Atina-Vilnius seferini yapan Ryanair havayollarına ait bir uçakla ilgili bomba ihbarı yapan ve uçağın Minsk’e inmesine neden olduğu iddia edilen muhalif gazeteci Roman Protasevich ve kız arkadaşı Sofia Sapega gözaltına alınmıştı. Belarus mahkemesi yaptığı yargılama sonucunda Sofia Sapega, toplumda nefreti körüklemek sucunda 6 yıl hapis cezası aldı.

İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

Belarus, uçakta bir bomba olduğuna dair isimsiz bir ihbarın ardından uçağın iniş emrini verdi. Yapılan araştırmalar sonucunda bomba ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı. Ardından uçakta bulun Protasevich ve Sapega hemen tutuklandı. Çifti tutuklamak amacıyla ticari bir uçuşun Minsk’e indirilmiş olması uluslararası alanda tepkilere neden oldu. Avrupa Birliği ve ABD'yi Belarus'a karşı daha fazla yaptırım uygulamaya çağırdı.

RUSYA’YA ELEŞTİRİ

Roman Protasevich ve kız arkadaşı Sofia Sapega'nın tutuklanması uluslararası alanda tepkilere neden oldu. Rus muhalefeti, Moskova'nın Ukrayna'daki askeri müdahalelerini haklı çıkarmak için yurtdışındaki Rusları koruduğunu iddia eden Rus iktidarını Sapega olayına müdahale etmemekle eleştirdi.

Hapisteki muhalif gazeteci Andrei Pivovarov'un arkadaşı Twitter hesabından, "Rus Dışişleri Bakanlığı onu Lukashenko iktidarından kurtarmak için herhangi bir adım atmadı" dedi.

Rus makamlarından karara tepki gelmedi. Belarus'un Brest kentindeki Rusya Başkonsolosluğu, bir diplomatının duruşmaya katıldığını ancak herhangi bir yorumda bulunmadığını söyledi. Protasevich’in yargılanması ise devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...