Tgrt Haber
17 May 2022 17:02 - Güncelleme : 17 May 2022 17:10

UCM tarihinde bir ilk: Ukrayna'ya ekip gönderdi

UCM Rusya’nın Ukrayna'da işlediği savaş suçlarını soruşturmak için 42 kişilik bir ekip görevlendirdi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Hürriyet
UCM tarihinde bir ilk: Ukrayna'ya ekip gönderdi
Rusya,Ukrayna,Savaş suçu

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken Uluslararası Ceza Mahkemesi, savaş suçlarını soruşturmak için müfettiş, adli tıp uzmanı ve destek personelinden oluşan 42 kişilik bir ekip görevlendirdi. Soruşturmada, ülkede savaş suçları işlenip işlenmediği incelenecek ve Rus birliklerinin Ukrayna'da insanlığa karşı suç işlediği ve soykırım yaptığı iddiaları soruşturulacak.

UCM TARİHİNDE BİR İLK

Ukraynalı yetkililer, Rusya’nın Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanması gerektiğini belirtiyor. UCM başsavcısı Karim Khan yaptığı açıklamada ekibin müfettişler, adli tıp uzmanları ve destek personelinden oluştuğunu ve Ukrayna makamlarıyla birlikte çalışacağını söyledi. UCM müfettişlerinin Ukrayna'da ipuçlarını takip edeceklerini ve askeri saldırılarla ilgili tanık ifadelerini dinleyeceklerini belirtti. Başsavcı söz konusu görevlendirmenin kurumun tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı.

UKRAYNA SUÇ MAHALLİ

Başsavcı Khan, 24 Şubat'ta başlayan Rus işgalinden sadece dört gün sonra savaş suçları ve insanlığa karşı suçlarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. uça'ya yaptığı ziyarette ise "Ukrayna bir suç mahallidir" ifadelerini kullanmıştı. Khan soruşturmaya ilişkin daha önce yaptığı açıklamada da "Ofisim tarafından yürütülen soruşturmaların, tamamlayıcılık ilkesine tam saygı göstererek, tarafsız ve bağımsız bir şekilde yürütülmesini sağlayarak, tüm ilgili paydaşlar ve çatışmanın tarafları ile ilişki kurmaya çalışacağım" demişti.

Kaynak: Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...