Tgrt Haber
30 Kasım 2021 21:31

Uğur Şahin’den yeni varyant açıklaması: Diğerlerine göre daha hızlı yayılabilir

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'den omicron varyantına dair açıklama geldi. Şahin, yeni ortaya çıkan varyantın aşılılarda daha fazla enfeksiyona yol açabileceğini ancak aşıların ağır hastalığa karşı korumaya devam edeceğini söyledi.

Uğur Şahin’den yeni varyant açıklaması: Diğerlerine göre daha hızlı yayılabilir
Uğur Şahin,Varyant,açıklama

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüste ilk olarak Güney Afrika’da görülen Omicron varyantına dair BioNTech aşısının CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin’den açıklama geldi. Wall Street Journal'a konuşan Şahin, yeni varyantın diğerlerine göre daha hızlı yayılabileceğini ve enfeksiyon kapma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

UĞUR ŞAHİN’DEN HATIRLATMA DOZU ÇAĞRISI

Şahin ayrıca omicron adı verilen yeni varyantın antikor korumasını aşsa da vücuda girdiğinde T-hücrelerinden kaçamayacağını söyledi. Aşılılarda daha fazla enfeksiyona yol açabileceğini ifade eden Şahin, yine de hastalığın hafif geçeceğini ekledi. Şahin, deltanın da aşılıları enfekte etmeye uyarlanmış bir varyant olduğunu hatırlattı. Aşılıların sadece hafif semptomlar gösterdiğine dikkat çekti. Yeni varyantın T-hücrelerinden de kaçabilmeyi başardığı görülse bile bunun da aşı bağışıklığını tamamen ortadan kaldırmayacağına vurgu yaptı. Ayrıca Şahin, herkese hatırlatma dozlarını yaptırmaları çağrısında bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...