Tgrt Haber

Ukrayna 620 Rus ajanının kimliklerini ifşa etti! Yemek alışkanlıklarına kadar...

29 Mart 2022 16:44 - Güncelleme : 29 Mart 2022 17:02
Ukrayna 620 Rus ajanının kimliklerini ifşa etti! Yemek alışkanlıklarına kadar...

Ukrayna, Sovyetler Birliği dönemindeki KGB'nin devamı olan Rusya Güvenlik Servisi'nde çalışan 620 gizli ajanın kimliklerini ifşa etti. Kiev yönetiminin yayımladığı listede ajanların kimlik bilgilerinin yanı sıra yemek alışkanlıkları bile yer aldı.

Rusya'da Sovyetler Birliği dönemindeki KGB'nin devamı olan, iç güvenlik ve istihbarat faaliyetlerinden sorumlu Rusya Güvenlik Servisi'nin 620 gizli ajanının kimliklerini Kiev yönetimi ifşa etti.

Ukrayna'nın ifşa ettiği listede ajanların kimlik bilgileri, telefon numaraları, ev adresleri, finansal bilgileri hatta yemek alışkanlıları bile yer aldı. İfşa listesindeki FSB ajanlarından birinin Skype'deki isminin 'Jamesbond007' olması dikkat çekti. Bir ajanın fazla alkol tüketip trafik kurallarını ihlal ettiği, bir ajanın ise pahalı arabalardan hoşlandığı bilgileri de sızdırılan belgelerde yer aldı.

AJANLARA EV HAPSİ

Ukraynalı yetkililer, listedeki Rus ajanlarının Avrupa ülkelerinde 'suç niteliğindeki faaliyetlere karıştıklarını' iddia etti. Fakat yetkililer, bu bilgileri nasıl elde ettiklerini açıklamadı. Kiev yönetiminin Rus istihbarat birimlerine yönelik eski sızıntılardan faydalanıldığı düşünülüyor.

İfşa listesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bazı üst düzey FSB üyelerini ev hapsine gönderdiği öne sürüldü. Kendisi de eski bir KGB ajanı olan Putin'in Ukrayna işgaliyle ilgili hassas planların Batılı istihbarat kurumlarına sızdırıldığından şüphelendiği için bu adımı attığı belirtilmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...