Tgrt Haber
07 Ağustos 2022 16:26 - Güncelleme : 07 Ağustos 2022 16:31

Ukrayna askerleri İsveçli eğitmenden İngiltere'de eğitim alacak

Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'nın silahlı kuvvetlerini İsveçli eğitmenler eğitecek. İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, ülkesinin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine askeri eğitim vermek üzere İngiltere’ye eğitmenler yollayacağını bildirdi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Ukrayna askerleri İsveçli eğitmenden İngiltere'de eğitim alacak
ukrayna,isveç,ingiltere

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, ülkesinin, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine askeri eğitim vermek üzere İngiltere’ye eğitmenler yollayacağını bildirdi. Hultqvist, yaptığı açıklamada, 120 askeri eğitmenden 60’ının 12 Ağustos’ta Ukraynalı askerleri eğitmek için İngiltere’ye gönderileceğini duyurdu.

Eğitim programının 31 Aralık'a kadar süreceğini söyleyen Hultqvist, "Dış dünyanın, ülkenin egemenlik ve kendi kaderini tayin etme mücadelesinde Ukrayna'yı desteklemeye devam etmesi son derece olumludur. İsveç'in bu çalışmaya dahil olması önemlidir." ifadelerini kullandı.

Ukrayna askerleri İsveçli eğitmenden İngiltere'de eğitim alacak

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, İngiltere'nin 10 bin Ukrayna askerinden binini eğittiğini, geri kalan askerlerin de İsveç, Kanada ve Hollanda'dan gelen eğitmenlerin yardımı ile eğitileceği bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...