Tgrt Haber
17 Kasım 2022 10:23 - Güncelleme : 17 Kasım 2022 12:17

Son dakika! Ukrayna duyurdu: Tahıl anlaşması 4 ay uzatıldı

Son dakika haberi: Ukrayna Altyapı Bakanlığı, 19 Kasım'da süresi dolacak olan Karadeniz Tahıl Anlaşması'nın uzatıldığını duyurdu. Türkiye'nin çabalarıyla hayata geçilen ve Rusya'nın Sivastopol saldırısını gerekçe göstererek çekilme kararının ardından Ankara'nın bir kez daha devreye girdiği anlaşma 4 ay daha yürürlükte olacak.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Ukrayna duyurdu: Tahıl anlaşması 4 ay uzatıldı
ukrayna,tahıl

Ukrayna Altyapı Bakanlığı, 19 Kasım'da süresi dolacak olan Karadeniz Tahıl Anlaşması'na dair önemli bir açıklamada bulundu. Bakanlık, İstanbul'da imzalanan anlaşmanın 120 gün uzatılacağını duyurdu.

Rusya Ukrayna savaşı sonrasında tüm dünyayı etkileyen tahıl sevkiyatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde çözüme kavuştu. Türkiye'nin öncülüğünde İstanbul'da, geçtiğimiz temmuz ayında tahıl sevkiyatı anlaşması imzalandı.

120 GÜN DAHA UZATILDI

Özellikle kıtlık sorunuyla karşı karşı kalan ülkeleri yakından ilgilendiren tahıl sevkiyatının süresinin uzatılması bekleniyordu. Ukrayna Altyapı Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre; 19 Kasım'da süresi dolacak olan Karadeniz Tahıl Anlaşması 120 gün daha uzatıldı.

Türkiye'nin öncülüğünde imzalanan Tahıl Anlaşması'nın süresinin uzatılması hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması, 19 Kasım 2022 tarihinden itibaren 120 gün süreyle uzatılmıştır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...