Tgrt Haber

Ukrayna lideri Zelenskiy'nin NATO Zirvesi'ndeki stresli ve yalnız halleri dikkat çekti!

12 Temmuz 2023 11:11 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 13:31
Ukrayna lideri Zelenskiy'nin NATO Zirvesi'ndeki stresli ve yalnız halleri dikkat çekti!
volodimir zelenskiy,ukrayna,nato

NATO Liderler Zirvesi'ne davet edilen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin dün akşam verilen yemek programından önce çekilen fotoğrafı dikkat çekti. NATO Liderlerinin birbirleri ile sohbeti sırasında Ukraynalı liderin yalnız kaldığı görüldü.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, NATO Liderler Zirvesi'nin ikingi gününde oturumlara katılmak üzere Litvanya'nın başkenti Vilnius'a geldi. Dün akşam verilen yemek programına katılan Zelenskiy, öncesinde çekilecek toplu fotoğraf için beklendiği sırada yalnız ve stresli halleriyle dikkat çekti.

Yemeğe eşi Olena Zelenska ile beraber katılan Ukraynalı liderin yalnız kaldığı anlar kameralara yansıdı. Fotoğrafta liderlerin kendi aralarında sohbet ettiği, Zelenskiy'in ise tek başına kaldığı ve sıkıntılı bir yüz ifadesi ile etrafa baktığı görüldü.

Ukrayna lideri Zelenskiy'nin NATO Zirvesi'ndeki stresli ve yalnız halleri dikkat çekti!

''GÜVENLİK SAĞLANINCA NATO DAVETİNİ ALACAĞIZ''

Bugünkü oturum öncesinde kapı önünde basına açıklama yapan Zelenskiy, ''Gündemimizde öncelikli üç soru var. Birincisi ordunun desteklenmesi için silah yardımı, diğeri NATO’ya davet ve herkesle aynı fikirde olmak istiyoruz. Güvenlik gerekçeleri imkan sağladığı zaman bu NATO davetini alabileceğiz. Tüm bunları ortaklarımızla görüşeceğiz. Üçüncü olarak bugün NATO yolunda Ukrayna için güvenlik garantilerini tartışacağız'' dedi.

Zelenskiy

STOLTENBERG: ŞARTLAR KARŞILANDIĞINDA DAVET GİDECEK

Öte yandan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Müttefikler uzlaştığında ve şartlar karşılandığında Ukrayna'ya NATO'ya katılması için davet göndereceğimizi açıkça ortaya koyduk." dedi. 

Ukrayna'nın uyması gereken ancak eksik kaldığı konuların neler olduğu sorulan Stoltenberg, şunları kaydetti:

"İki boyut var. Birincisi savunma ve güvenlik kurumlarını ne kadar modernize edebilecekler, yolsuzlukla mücadele dahil yönetişimi nasıl güçlendirecekler. Bunlar NATO'nun her genişlemesinde değerlendirilen konular. Çünkü iyi yönetişim ve güçlü savunma ve güvenlik kurumları istiyoruz. Ayrıca NATO ile birlikte çalışabilir silahlı kuvvetler istiyoruz. Savunma ve güvenlik kurumlarının modernize edilmesi için çalışıyoruz. Çok yıllık programla da birlikte çalışabilirlik üzerinde çalışıyoruz.''

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

''Bir başka boyut da Ukrayna'da devam eden savaş. Ukraynalı askerler tüm dünyayı etkileyen cesaret gösterdiler. Ancak tüm müttefikler savaş devam ederken Ukrayna'yı tam üye yapmama konusunda hemfikir."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...