Tgrt Haber
10 Eylül 2022 22:34 - Güncelleme : 11 Eylül 2022 03:28

Savaşta roller değişti! Ukrayna taarruza geçti, Rus ordusu kaçıyor...

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde 6 ay geride kalırken tüm şiddetiyle devam eden savaşta roller değişti. Taarruza geçen Ukrayna ordusu Rusya'yı işgal ettikleri topraklardan püskürtmeye başladı. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar sosyal medya hesabından Türkçe yaptığı paylaşımda, Ukrayna'nın tüm cephe hatlarında karşı saldırıya geçtiğini ve Rus ordusunun kaçmaya başladığını açıkladı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Savaşta roller değişti! Ukrayna taarruza geçti, Rus ordusu kaçıyor...
Rusya,Ukrayna,Savaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emri ile 24 Şubat sabahı başlayan savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Rus ordusu savaşın ilk gününde hedefini ülkenin başkenti Kiev olarak belirlemiş, aylarca süren mücadelenin ardından Ukrayna'nın kalbini düşürememişti. Daha sonra hedefini Ukrayna'nın doğusuna çeviren Rusya, Ukrayna ordusunun sert direşi karşısında bir süredir savunma pozisyona geçti.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ise savaşta dengelerin değiştiğini ve Rusya'nın işgal ettiği bölgelerden sürüldüğünü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu. Bodnar paylaşımında, “Ukrayna Ordusu tüm cephe hatlarında aktif karşı saldırıya geçti” dedi.

"RUS ORDUSU KAÇIYOR"

Son günlerde Harkiv ve Herson bölgelerinde onlarca yerleşim yerinin Rusya'nın işgalinden kurtarıldığını belirten Bodnar, "Rus ordusu kaçıyor. Köy köy, şehir şehir topraklarımızı geri alıyoruz. Zafer bizim olacak!” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/VasylBodnar/status/1568558256858988548

PAYLAŞIMI TÜRKÇE YAPTI

Bodnar, Türkçe olarak paylaştığı mesajı ile birlikte bir video paylaştı. Videoda, Ukrayna askerinin cephe hatlarına ilerleyişi ve işgal edilen bölgelerde Ukraynalıların askerleri karşılamaları yer alıyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...