Tgrt Haber
18 Haziran 2022 13:01 - Güncelleme : 18 Haziran 2022 13:16

Ukrayna yeşil ışık yaktı! Rusya ile müzakereler yeniden başlayabilir

Rusya ve Ukrayna arasındaki barış müzakereleri raftan iniyor. Ukrayna müzakere heyeti başkanı David Arakhamia, iki ülke arasındaki müzakere görüşmelerinin ağustos ayının sonunda yeniden başlayabileceğini söyledi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Ukrayna yeşil ışık yaktı! Rusya ile müzakereler yeniden başlayabilir
rusya,ukrayna,işgal

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali 115 gündür devam ederken barış görüşmeleri bir süredir rafa kalkmıştı. İki ülke son olarak Türkiye'nin aracılığıyla İstanbul'da bir araya gelmiş fakat görüşmelerden yeterince olumlu bir sonuç çıkmamıştı. Son olarak ise Ukrayna heyetinin başkanı David Arakhamia, Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakere görüşmelerinin Ağustos ayının sonlarına doğru yeniden başlayabileceğini belirtti.

''İSTANBUL'DAKİ ÖNERİLENE BENZER SİYASİ ANLAŞMA DÜŞÜNEBİLİRİZ''

Arakhamia, açıklamasında, ''Açık kaynaklardan gördükleri için planlarımızı Ruslarla paylaşmak istemiyoruz ama belli alanlarda karşı taarruza geçeceğimizi düşünüyorum” dedi. Rus birliklerinin 24 Şubat'tan önceki konumlarına dönmeleri durumunda Rusya ile asgari bir anlaşma yapılabileceğini ifade eden Arakhamia, “İstanbul'da önerilene benzer bir siyasi anlaşma düşünebiliriz. Örneğin Kırım meselesine birkaç yıl değinmeyecektik. Bunu askeri olarak değil, diplomatik olarak yapardık” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak tarafından Mayıs ayında yapılan açıklamada, Rusya ile müzakere görüşmelerinin askıya alındığı duyurulmuştu. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, iki ülke arasındaki müzakere görüşmelerinin Rusya’nın durumundan dolayı gerçekleşmediğini açıklamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...