Tgrt Haber

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden en çok çocuklar etkilendi: 13 yaşındaki çocuğun saçları beyazladı

18 Mart 2022 13:58 - Güncelleme : 18 Mart 2022 15:19

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde en çok çocuklar etkilendi. 13 yaşındaki Maxim'in yaşadığı korku nedeniyle saçları beyazladı. Maxim, sığınak sığınak gezmek yerine okula gitmek istediğini söyledi.

Ukrayna'da Rus ordusunun saldırıları nedeniyle son olarak, 109 çocuğun hayatını kaybettiği, 130 çocuğun yaralandığı bildirildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden en çok etkilenen çocuklar oldu. Saldırılarda onlarca çocuk hayatını kaybetti, yaralananlar oldu... Harkov'da yaşayan 13 yaşındaki Maxim'in ise saçları, yaşadığı korku nedeniyle beyazladı. Annesi ve kardeşleriyle Lviv’deki bir spor salonunda yaşayan Maxim, saçlarının Rusya saldırılarının başlamasının ardından kısa sürede beyazladığını söyledi.

3 HAFTADA SAÇLARI BEYAZLADI

Korku dolu 3 hafta içinde saçları beyazlayan 13 yaşındaki Maxim, Harkov’da yaşadığı evde camı olmayan odalar da saklandıklarını söyleyerek, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“13 yaşındayım. Harkov şehrinden Lviv’e annem, kardeşim ve arkadaşımla geldim. Harkov’da çok şiddetli patlamalar var, sivil evler ve fabrikalar vuruldu. Biz evde kaldık genelde. Bomba düşerse camlar patlayıp üzerimize gelmesin diye camları olmayan odalarda saklandık. Patlamaların durmasını oturup bekledik.''

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden en çok çocuklar etkilendi: 13 yaşındaki çocuğun saçları beyazladı

''Korkunçtu ve buraya gelmeye karar verdik. Bu olayların yaşandığı 3 hafta içinde saçlarım beyazladı. Şehir merkezini vurdular. Çok fazla insanımızı, görülmeye değer alanlarımızı vurdular. Savaş uçakları uçtu, tanklar sokaklarda gezdi. Korkunç ama bir şekilde yaşıyoruz. Savaşın bitmesini isterdim. Sığınaktan sığınağa, şehirden şehre kaçmak değil okula gitmek isterdim.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...