Tgrt Haber
15 Kasım 2021 23:57

Ukrayna'da Kovid-19 aşısına teşvik kampanyası: Para ödülü verilecek

Doğu Avrupa ülkelerinden Ukrayna'da halkı Kovid-19 aşısına teşvik etmek için 2 doz aşı yaptırana 1000 grivna (yaklaşık 380 TL) ödeneceği açıklandı. Ancak bu paranın sadece belli sektörlerde kullanılabileceği belirtildi.

Ukrayna'da Kovid-19 aşısına teşvik kampanyası: Para ödülü verilecek
KORONAVİRÜS,AŞI,KOVİD-19,PARA

Koronavirüsle mücadelenin en önemli silahı aşı için dikkat çeken kampanya haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Ukrayna'da aşı yaptıran vatandaşlara para ödülü verileceğini duyuruldu.

2 DOZ AŞI OLANA 380 TL

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinde iki doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olanlara 1000 grivna (yaklaşık 380 lira) ödeneceğini bildirdi.

Telegram hesabından video mesaj paylaşan Zelenskiy, kampanyanın 19 Aralık'tan itibaren başlayacağını açıkladı. 2 doz aşı olanların 1000 grivna alacağını belirten Zelenskiy, ödemenin Ukrayna'nın e-devlet uygulaması "Diya" üzerinden olacağını ifade etti.

PARANIN KULLANIM ALANI SINIRLI

Zelenskiy, paranın ancak spor salonu, sinema, tiyatro, müze ya da seyahat için kullanılabileceğini, böylece karantinadan en çok etkilenen sektörlere de destek olunacağını kaydetti.

Kitlesel aşı çalışmalarına 24 Şubat'ta başlanan ülkede 8 milyon 722 bin 235 kişiye iki doz aşı yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...