Tgrt Haber
24 Şubat 2014 21:31

Ukrayna'da önemli gelişme

Ukrayna Parlamentosu çeşitli siyasi sebeplerden dolayı tutuklanan 23 siyasi mahkumun serbest bırakılmasını kararlaştırdı.

Ukrayna'da önemli gelişme
ukrayna, parlamento, siyasi, tutuklama, mahkum, parlamento, 23 siyasi mahkumun serbest

Ukrayna parlamentosunun bugün yapılan oturumunda, kabul edilen "siyasi mahkumların serbest bırakılmasına" ilişkin karara göre, daha önce çeşitli siyasi sebeplerden dolayı tutuklanan 23 siyasi mahkumun serbest bırakılması kararlaştırıldı. Kararda, AB ile Partnerlik Anlaşması'nın Viktor Yanukoviç tarafından imzalanmamasının ardından, ülkede meydana gelen protesto gösterilerine katılan çok sayıda insanın baskı ve tehdit altında kaldığı, 77 eylemcinin öldüğü, 2 binden fazla göstericinin ise yaralandığı hatırlatılırken, bu olaylarda siyasi sebeplerden dolayı tutuklanan onlarca insanı, ayrıca bu olaylara kadar çeşitli siyasi sebeplerden dolayı tutuklananları da Ukrayna halkının egemen iradesini dikkate alarak serbest bırakılmasının kararlaştırıldığı bildirildi. Aynı kararla İçişleri Bakanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığını, söz konusu şahısların hareketlerinde herhangi bir suç unsurunun bulunmamasından dolayı, bu şahıslara karşı açılan suç duyurusu ve cezaların durdurularak serbest bırakılması karar bağlanırken, kararda söz konusu tutukluların isimlerine de yer verildi. Parlamentoda bulunan 367 milletvekilinin 316'sı söz konusu karar için "evet" oyu kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...