Tgrt Haber
03 Nisan 2014 13:21

Ukrayna’da özel polis birliği Berkut'un bazı üyeleri gözaltında

Ukrayna’da özel polis birliği Berkut'un bazı üyeleri, protestocuların keskin nişancı ateşiyle öldürülmesiyle bağlantılı olarak gözaltına alındı.

Ukrayna’da özel polis birliği Berkut'un bazı üyeleri gözaltında
ukrayna, özel polis birliği, berkut, gözaltı

Ukrayna’da yeni yönetimin lağvettiği özel polis birliği Berkut'un bazı üyelerinin, gösteriler sırasında protestocuların keskin nişancı ateşiyle öldürülmesiyle bağlantılı olarak gözaltına alındığı bildirildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Berkut”un bazı üyelerinin gözaltına alndığı ve bunların arasında göstericilere karşı kullanılacak silahları dağıttığı iddia edilen şirketin müdürünün de yer aldığı belirtildi. Ukrayna’da 18-20 Şubat tarihleri arasında meydana gelen olaylarla ilgili hükümet raporunun bugün yayınlanması bekleniyor.  
Mevcut yönetim, keskin nişancıları, görevden azledilen ve Rusya’ya kaçan Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in görevlendirdiğini savunurken, Yanukoviç bu suçlamayı reddetmişti. Şu andaki yönetimin muhalifleri ise keskin nişancıların, olayları kızıştırmaya çalışan muhalif liderler tarafından organize edildiğini iddia ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...