Tgrt Haber

Ukrayna'dan 2 Rus helikopterini düşürdük iddiası!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Ekim 2023 10:46 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 10:58
Ukrayna'dan 2 Rus helikopterini düşürdük iddiası!
ukrayna,rusya,helikopter

Ukrayna ordusu, Rus ordusuna ait 2 helikopterin yanı sıra 1 mühimmat deposu ve bir topçu aracını vurduğunu duyurdu.

İsrail'in Hamas'ın saldırısı sonrası Filistin topraklarına yönelik başlattığı kanlı bombardımanın gölgesinde kalan Ukrayna-Rusya Savaşı'na ilişkin haber akışı azalsa da kanlı çatışmalara ilişkin bilgiler aralıklarla ajanslara düşmeye devam ediyor.

PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Anadolu Ajansı'nan aktardığına göre Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Stratejik Haberleşme Merkezi (StratCom), yazılı olarak yaptığı açıklamada, gece saatlerinde Luhansk ve Berdyansk yakınlarında Rus ordusuna ait helikopterleri ve havaalanları ekipmanlarının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından vurulduğunu bildirdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ise son bir gün içerisinde kara birliklerinin, Rus askerlerinin, silahların ve teçhizatının yoğunlaştığı bölgelere 4 saldırı gerçekleştirdiğinibelirtti.

Açıklamada Ukrayna füze birliklerinin de iniş alanındaki Rusya'ya ait 2 helikopteri, mühimmat deposunu ve topçu aracını vurduğunu belirterek gelişmeyi detaylandırdı.

BİR GÜNDE 72 ÇATIŞMA

Diğer yandan aynı açıklamada bölgedeki son çatışmalara ilişkin bilgi de verildi.  Son 24 saat içinde cephe hattında 72 çatışmanın meydana geldiği ifade edilirken, son bir günde Rus ordusunun Ukrayna topraklarına 10 füze, 68 hava saldırısı gerçekleştirdiği, çok namlulu füze sistemlerinden Ukrayna birliklerinin mevzilerine ve yerleşim yerlerine 87 kez ateş açtığı bilgisine yer verildi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...