Tgrt Haber

Ukrayna’dan Avrupa ülkelerine çağrı: Güvenliğiniz için bize silah sağlayın

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ocak 2024 00:02 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 00:29
ukrayna,rusya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Almanya ve diğer Avrupa devletlerinin güvenliğini sağlamanın en iyi yolunun, Ukrayna'nın Rusya'nın saldırganlığını durdurmak için ihtiyaç duyduğu silahların temin edilmesi olduğunu söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Almanya ve diğer Avrupa devletlerinin güvenliğini sağlamanın en iyi yolunun, Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu silahların temin edilmesi olduğunu belirtti. Kuleba, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın Rusya'yı yenmesi ve topraklarını özgürleştirmesi için ihtiyaç duyduğu desteği sağlamayan herhangi bir ülke, aslında Rusya'nın saldırganlığını desteklemektedir." dedi.

“ALMANYA KENDİ GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATIYOR”

Kuleba, Almanya'nın Ukrayna'ya askeri destek sağlama konusundaki isteksizliğini eleştirerek, "Almanya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden önce olduğu gibi, işgalden sonra da aynı güvenlik riskleriyle karşı karşıyadır. Ukrayna'ya silah sağlamayan Almanya, kendi güvenliğini tehlikeye atmaktadır." ifadelerini kullandı.

Ukrayna’dan Avrupa ülkelerine çağrı: Güvenliğiniz için bize silah sağlayın

Kuleba, yetkililerin, olası bir Rus zaferi hakkında teori üretmeyi bırakması gerektiğini belirterek, "Çünkü o zaman ilk kurban Ukrayna olacaktır. Ardından Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri gelecektir. Ve arada fazla zaman kalmayacaktır. İşte bu yüzden bu yanlış bir siyasi yaklaşımdır. Bunun yerine zafere odaklanmalıyız." diye konuştu.

Rus askeri altyapısını yok etmek için Taurus füzelerine ihtiyaç olduğuna işaret eden Kuleba, "Moskova'ya saldırmak için Taurus'a ihtiyacımız yok. Moskova'ya ya da Rusya'nın herhangi bir bölgesine saldırmak için Batılı ortaklarımızın sağladığı uzun menzilli füzelere ihtiyacımız yok. Taurus'a Ukrayna topraklarındaki cephe hattının gerisindeki Rus askeri altyapısını yok etmek için ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...