Tgrt Haber
30 Mart 2022 08:44 - Güncelleme : 30 Mart 2022 09:11

Ukrayna'dan Rusya'ya 'mayın' suçlaması

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Romanya'da görülen deniz mayınlarının 2022 yılından itibaren Ukrayna Deniz Kuvvetleri'ne kayıtlı olmadığının tespit edildiğini açıklayarak Rusya'yı suçladı.

Ukrayna'dan Rusya'ya 'mayın' suçlaması

Ukrayna'nın Rus işgalinden önce denize döşediği mayınların 26-28 Mart'ta Türkiye ve Romanya'da görülmesinin ardından Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, internet sitesinden yaptığı açıklamayla mayınların sorumlusunun Rusya olduğunu belirtti. Açıklamada, Rus askeri kuvvetlerinin 2014 yılında Ukrayna'nın Sivastopol şehrini geçici işgali esnasında ele geçirdiği deniz mayınlarını kullanarak, uluslararası ortaklar nezdinde Ukrayna'yı kasten kışkırtmaya ve itibarsızlaştırmaya çalıştığı ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca Rusya'nın tüm Karadeniz'de, Azak'ın yanı sıra Kerç ve Karadeniz boğazlarında kasıtlı olarak deniz mayınlarını, her şeyden önce sivil nakliye ve denizdeki insan yaşamını tehdit eden fiili ayrım gözetmeyen eylem silahlarına dönüştürdüğü belirtildi.

YENİ BİR 'KORSANLIK YÖNTEMİ'

Ukrayna'ya karşı geniş çaplı savaş başlatan Rusya Deniz Kuvvetlerinin, sivil gemileri ele geçirip imha etmenin ve Ukrayna'yı denizden bombalamanın yanı sıra, deniz mayınlarını yeni bir "korsanlık yöntemi" olarak kullandığı ifade edilen açıklamada, sürüklenen mayınların kullanımı ve bunların öngörülemeyen sonuçlarının sorumluluğunun yalnızca Rusya Federasyonu ve donanmasına ait olduğu vurgulandı.

İSTANBUL BOĞAZI'NDA MAYIN PANİĞİ

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı'nda denizin yüzeyinde görülen ve boğazın çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatılmasına neden olan cismin Ukrayna mayını olduğu ortaya çıktı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mayının SAS timi tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Ukrayna'dan Rusya'ya 'mayın' suçlaması

TÜRKİYE'NİN ARDINDAN ROMANYA'DA MAYIN

Türkiye'de paniğe neden olan mayın Romanya'da da görüldü. Romanya Donanması, Capu Midia bölgesi açıklarında tespit edilen mayının bomba imha ekiplerince imha edildiğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...